Política

El sindicat majoritari de mestres, Ustec, demana votar a les escoles

El sindicat de mestres Ustec-Stes proposa votar l’1-O als centres educatius “habituals”. En el seu comunicat sobre l’inici del curs escolar, el sindicat majoritari docent, Ustec, recorda que “els ciutadans del nostre país hem estat convocats a un referèndum per decidir el destí col·lectiu. Exigim que es pugui votar als llocs habituals, també als centres educatius”.

Ustec argumenta la seva posició tot recordant que “la presència d’urnes en escoles i instituts és un acte educatiu que mostra a les noves generacions i als claustres la necessitat de resoldre conflictes democràticament”. El sindicat de mestres no descarta “cap tipus de mobilització perquè l’1 d’octubre es pugui fer efectiu el dret a l’autodeterminació mitjançant el referèndum”.

El sindicat sempre ha defensat l’autodeterminació per a Catalunya. Essent “coherents” amb els orígens de la Ustec i el seu tarannà, el sindicat recorda que Catalunya viu un “moment polític transcendent” en què cal definir-se en funció de la situació de cada col·lectiu. Altres sindicats, com ara CCOO o la UGT, han demanat al govern que no posi en perill els funcionaris l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia