Política

setge a l'1-O

L’alcalde de Solsona proposa una “reacció conjunta” dels 712 batlles investigats per la Fiscalia per donar suport a l’1-O

La CUP diu que els seus alcaldes no aniran a declarar davant de la Fiscalia

L’alcalde d’Argentona sobre la investigació de la Fiscalia: “Si volen saber alguna cosa ens hauran de venir a buscar”

L’alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha proposat en declaracions a l’ACN que els 712 batlles que ha ordenat investigar la Fiscalia per col·laborar amb l’1-O defineixin una “reacció conjunta” perquè, segons ell, els donarà “més força”.

Rodríguez és un dels centenars de batlles d’arreu del país que va signar un decret de suport al referèndum i s’ha compromès a cedir locals per dur a terme les votacions. Tot i que encara no ha rebut la citació, Rodríguez ha deixat clar que “si volen fer-nos por, que sàpiguen que no en tenim” i ha assegurat que ningú els farà moure “ni un mil·límetre de la nostra voluntat d’exercir la democràcia”.

Els cupaires insten la resta de forces independentistes a “fer el mateix”

La CUP ha emès aquest dimecres un comunicat en què assegura que els seus alcaldes no aniran a declarar davant de la Fiscalia. L’afirmació arriba després que el fiscal general de l’estat, José Manuel Maza, hagi ordenat investigar els 712 alcaldes que han mostrat el seu suport a l’organització del referèndum independentista de l’1-O i hagi demanat a les fiscalies territorials que els citin a declarar com a investigats. Al comunicat, els cupaires emplacen la resta de forces polítiques a “fer el mateix” a l’empra de la llei del Referèndum. Les candidatures municipals de la CUP també denuncien que la fiscal general “no pot ordenar la detenció” dels alcaldes que no compareguin: “ordenant aquestes detencions sobrepassaria el seu límit competencial vulnerant els drets fonamentals”.

“Si volen saber alguna cosa ens hauran de venir a buscar”

L’alcalde d’Argentona, el cupaire Eudald Calvo, assegura en declaracions a l’ACN que no té intenció de personar-se als jutjats per declarar en relació al decret per a la cessió d’espais per l’1-O, tal com ha requerit el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, a tots els alcaldes que han mostrat el seu suport explícit al referèndum.

Calvo reconeix que la decisió col·lectiva de tots els alcaldes de la CUP és la de no facilitar la feina a la justícia espanyola perquè entenen que “no té eficàcia” en territori català. “Si volen saber alguna cosa ens hauran de venir a buscar”, ha etzibat Calvo. L’alcalde espera que si s’acaben produint detencions, la societat civil faci costat als alcaldes i es respongui massivament als “atacs demofòbics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia