Política

judicialització del procés

Drets crea un equip d’advocats per defensar els encausats pel referèndum

Les persones que siguin ser citades o detingudes hi poden contactar a través del telèfon 697 83 29 11

L’associació de juristes publica una sèrie de consells legals per saber com actuar en aquestes situacions

L’ associació de juristes Drets ha anunciat aquest dimecres la creació d’un equip d’advocats per donar suport als perseguits per col·laborar en l’organització del referèndum del proper 1 d’octubre.

L’entitat posa aquest equip a disposició de les persones que siguin citades o detingudes. S’hi pot contactar a través del telèfon 697 83 29 11.

A més, ha publicat un protocol amb consells legals per saber com cal actuar davant les actuacions policials i judicials.

L’entitat alerta “a vegades l’Estat, les seves autoritats o els seus agents transgredeixen les lleis per assolir objectius polítics”. No obstant això, recorda que la llei “protegeix els ciutadans davant dels abusos del poder i és una eina útil per reclamar el respecte dels drets fonamentals”.

És per això que subratlla la importància de conèixer les lleis per saber com actuar “en situacions en les que ens trobem involucrats en una investigació”.

En aquest sentit, explica que la policia només pot entrar a domicilis o locals si disposa d’una autorització judicial o l’afectat hi dona el seu consentiment. En qualsevol cas, l’investigat té dret a ser present en l’escorcoll del seu domicili.

Drets recorda que les persones detingudes tenen dret a no declarar ni fer cap tipus de manifestació, a ser assistides per un advocat i a fer una trucada a la persona que vulguin.

També assenyala que els detinguts o investigats tenen dret “a disposar d’un advocat de la seva confiança” i que la policia té l’obligació de posar-se en contacte amb el lletrat escollit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia