Política

procés sobiranista

Les urnes conventuals

El monestir de Vallbona de les Monges accedeix a ser seu electoral per al referèndum perquè “els veïns puguin votar”

Normalment les eleccions es celebren a la sala de plens, però l’Ajuntament no s’ha adherit a l’1-O

El 79,5% dels veïns de Vallbona de les Monges (Urgell) van donar suport a les formacions pro referèndum en les darreres eleccions al Parlament. El moment s’atansa, però l’Ajuntament no consta com a adherit a la votació de l’1 d’octubre. Ni és membre de l’Associació de Municipis per la Independència.

Aquest divendres, l’abadessa del monestir cistercenc de Vallbona va rebre la visita del primer tinent d’alcalde: “Li vaig preguntar si no havien rebut la carta del Rajoy, i em va respondre que no, perquè sols la tenen els qui volen la independència...”, explica Anna Maria Camprubí i Argany. Habitualment, els 224 veïns censats dels tres nuclis del municipi –Vallbona, Rocallaura i Montblanquet– acudeixen a votar a la sala de plens del consistori. “El 9-N ja ens van venir a última hora a demanar-nos una sala del monestir, i allà es va fer. Ara també els hem dit que els hi cedirem, perquè la gent pugui votar”, diu Camprubí, abadessa des de fa disset anys. I hi afegeix: “És una sala que deixem en ocasions, quan ens la demanen per a reunions grans de l’hostatgeria. Té entrada des de la plaça i no cal accedir a la zona del convent.”

Aquests dies, Vallbona està de festa major, i l’alcalde ha marxat fora de vacances. Els intents d’aquest diari per localitzar-lo han estat infructuosos. És batlle d’una candidatura independent. Com Carles Ahumada, portaveu de l’oposició, que té 3 dels 7 regidors municipals, però d’una candidatura de formacions d’esquerres. “Crec que hi hauríem d’estar adherits, però és responsabilitat de l’alcalde, amb qui no he pogut parlar. A la sortida del darrer ple li vam comentar la conveniència d’adherir-nos-hi, però no ho deu haver fet.” Ahumada no veu “cap problema” en anar a votar al monestir i assegura que a Vallbona “hi ha ganes de votar”. Dins el monestir també: “Jo desitjo que es voti i ho veig tan complicat... Tinc clar què votaré, però no ho preguntaria mai a la resta de monges... No es pregunta ni durant l’elecció d’abadessa. En tot cas, totes vam votar el 9-N.” El monestir forma part de l’Arquebisbat de Tarragona, però en la quotidianitat depèn del també cistercenc abat de Poblet. L’abadessa afirma: “El 9-N ningú ens va dir res. I en últim terme els monestirs som independents.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona
Dinamarca

La primera ministra danesa és agredida al centre de Copenhaguen

Barcelona
Rússia

Putin s’obre a revisar la doctrina nuclear per la pressió d’occident

Barcelona
política

Final de campanya a la cerca del vot útil i amb un ull al Parlament

barcelona
estat espanyol

Nova querella contra Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ONU inclou Israel entre els països que perjudiquen els nens als conflictes

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ocupa tot el corredor de Filadèlfia des de Kerem Shalom fins al mar

Barcelona
Estats Units

Biden creu que els soldats que van lluitar contra Hitler ara voldrien aturar Putin

Barcelona
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona