Política

Suport al procés sobiranista

Estelades per a vianants, algunes d’efímeres

Les xarxes, amb l’etiqueta #PasDestelada, mobilitzen a pintar els passos de vianants amb una estelada, com s’ha fet en diversos municipis i també a Baiona

A Terrassa el govern les va fer netejar poques hores després

Les xarxes socials bullen aquests dies d’iniciatives enginyoses i en to humorístic per reivindicar el dret al referèndum o a favor del vot pel sí a la independència. Des de mems de Piolín i dibuixos de la Warner Bros fins a la ja tan gastada de l’adaptació dels diàlegs de la pel·lícula alemanya sobre l’enfonsament de Hitler. Però els darrers dies n’ha aparegut una darrera, més artística, que comença a ser tendència arreu del país i ja ha arribat també al País Basc i que mobilitza la gent a pintar estelades aprofitant els passos de vianants. Amb l’etiqueta #PasdEstelada ja es pot veure a Twitter, en indrets com ara Berga, Sant Pere de Ribes, la rambla d’Igualada, Prats de Lluçanès, Terrassa, l’Espluga de Francolí i Arenys de Munt, com els coneguts popularment com a passos zebra s’han modificat per encabir-hi l’estelada i, fins i tot, en alguns casos l’acompanya un sí gegant encerclat.

Així es van poder veure ahir al matí a Terrassa en carrers molt cèntrics de la cocapital del Vallès Occidental, com ara al Portal de Sant Roc i els carrers García Humet, al Passeig, la Rasa, Pantà o Font Vella, entre d’altres. Poques hores van durar del tot visibles després de les queixes, també a les xarxes, d’alguns ciutadans i de regidors de l’oposició com ara Álex Rodríguez (PP) i Javi González (Cs), que van demanar que es retiressin perquè posaven en perill la seguretat viària perquè podien estar fets amb pintura no reglamentària. El regidor de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, va respondre amb una altra piulada a quarts d’onze del matí per dir que es netejarien, com va succeir poca estona després, tot i que encara eren visibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona