Política

municipal

referèndum

Vacances de l’alcalde de Vilallonga fins l’endemà de l’1-O

El batlle, del PSC i contrari al referèndum, ha delegat les competències en ERC, que assumirà les responsabilitats

L’alcalde de Vilallonga del Camp, Carmel Gil (de la llista vinculada al PSC Vilallonga Pot Més) estarà de vacances des d’ahir i fins dilluns, l’endemà de l’1-O. Aquesta és la solució legal que ha trobat el govern municipal d’aquesta població de l’interior del Tarragonès perquè les responsabilitats del suport municipal al referèndum de diumenge que ve recaiguin sobre els seus socis de govern d’ERC.

Els republicans, de fet, van assumir l’alcaldia fins al mes d’agost passat, en virtut del pacte de repartiment de la responsabilitat entre els dos socis. Per tant, va ser l’alcalde republicà, Ignasi Valera, qui va signar el suport a l’1-O, mentre que Carmel Gil s’hi ha expressat en contra.

“L’alcalde m’havia delegat algunes competències concretes per a aquests dies, però el secretari municipal, en revisar-ho, ha aconsellat que fes una delegació completa”, va explicar ahir Valera. D’aquesta manera, amb la decisió de Gil d’agafar-se vacances fins passada la data del referèndum, Valera passa a ser l’alcalde accidental i a assumir, per tant, les responsabilitat legals que es puguin derivar del suport

El republicà, de fet, va destacar que la decisió dels dos socis de govern de mantenir el suport al referèndum, malgrat l’opinió del grup socialista, “respecta” el fet que vuit dels onze regidors del ple donin suport a l’1-O.

Una situació similar es viu a la Selva del Camp, on l’Ajuntament, a través d’ERC, dona suport a l’1-O, malgrat l’oposició de l’alcalde, del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia