Política

Procés sobiranista

1-O

Portes humanes

Una part dels veïns són els que han frenat un intent especulatiu de ‘fracking’ al seu municipi i han dut el tema fins al Parlament

Contra la repressió, resistència i imaginació. I d’imaginació en poden impartir càtedra des de divendres passat els veïns de Riudaura (Garrotxa). Poca broma. Una part d’ells són els que han frenat un intent especulatiu de fracking al seu municipi i han dut el debat sobre aquesta tècnica de prospecció petroliera i gasística fins al Parlament. Aquests mateixos veïns van decidir que a les portes i finestres de l’escola Lluís Castells del poble els calia un bon manteniment i van escollir el cap de setmana de referèndum per treure-les totes. És clar, si no hi havia tancaments, algú s’havia de quedar a custodiar l’edifici. Per això, van aprofitar el cap de setmana per dur-hi a terme activitats de manera continuada i dormir-hi i, sobretot, per celebrar el Dia internacional de la Música.

Davant l’evidència de la manca de tancaments, ahir els veïns van haver de convertir-se, paradoxalment, en portes humanes. M’explico. No és que fessin de portes, sinó que es van organitzar per demanar un document acreditatiu a totes les persones que volien accedir a l’escola, on hi havia una única mesa, per votar. Riudaura és petit i tothom es coneix, però, com que el cens era universal, molts olotins i alguns veïns de la Vall d’en Bas van anar a votar a l’escola Lluís Castells, per evitar les llargues cues que els atemptats informàtics van provocar a les meses de la ciutat d’Olot. Volien detectar agents de la Guàrdia Civil o de la policia estatal de paisà. En preguntar-los què pensaven fer si n’identificaven algun, un dels que feien de porta va contestar que, lògicament, farien un obstacle humà per no deixar-lo accedir a l’interior, o per intentar posar-li difícil l’accés i la retirada.

Els promotors de la festa de l’escola Lluís Castells de Riudaura van estar de sort, perquè, després de dos dies i mig d’ocupació cultural i festiva del centre, van poder tornar a posar les portes i finestres. Tot net i endreçat. A punt per reprendre avui l’activitat educativa, amb el permís, és clar, de la situació política del país. Feina feta, bona feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona