Política

Procés sobiranista

1-O

Desproporció de les actuacions a poblets

A Garrigàs i Sant Miquel de Fluvià entre 30 i 40 policies van irrompre amb força i sense miraments contra una cinquantena de veïns

A Sant Mori i Siurana els policies no van saber trobar les urnes amagades

A Garrigàs, un municipi de 500 habitants, és on menys els veïns s’esperaven haver de patir una càrrega policial, però van ser dels primers a qui els va tocar el rebre. Uns 35 agents van irrompre al local social, on hi havia uns 50 veïns, dels quals només una quinzena ja havien votat. “He intentat intercedir però no m’han fet ni cas, no volien cap interlocutor per parlar”, va explicar l’alcaldessa, Pilar Bosch. Tot i l’escassa resistència que podien oferir els veïns, la intervenció s’ha fet amb una contundència desproporcionada –enmig de gent gran i mainada– que va indignar i atemorir els presents. No va haver-hi ferits greus però sí gent a terra, i com a mínim una dona d’uns 70 anys amb un canell regirat. Els policies es van endur l’urna, butlletes i l’ordinador, propietat de l’Ajuntament. No gaire lluny, a Sant Miquel de Fluvià (uns 800 habitants), un altre equip d’uns 40 policies va irrompre al local on es feia la votació, on també hi havia uns 50 veïns votant. “Sabíem com havia anat a Garrigàs, teníem gent gran, hi ha hagut empentes, però no ha anat a més”, va dir l’alcalde, Àngel Posas. A Siurana la càrrega s’ha fet al migdia, quan uns 60 veïns s’havien agrupat per dinar. “Han carregat a dins el bar, empentes, s’ha desmaiat un senyor i una altra persona ha estat ferida, però no han trobat l’urna perquè l’havíem amagada”, va dir l’alcalde, Jordi Soto. A Sant Mori també van tenir la visita de la Guàrdia Civil, però ja havien tancat la votació i tampoc van trobar l’urna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia