Política

Setge al procés sobiranista

Venturós planta el fiscal en una citació “estrictament política”

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha tornat a optar per la desobediència. Tal com va fer per haver mantingut l’estelada penjada a l’ajuntament, Venturós va tornar a plantar el jutge ahir. En aquest cas, la fiscalia la requeria per haver facilitat els espais per celebrar el referèndum. L’alcaldessa berguedana va recalcar que Catalunya “no està supeditada als tribunals espanyols” davant citacions “estrictament polítiques”.

Un futur incert

Preguntada per la possibilitat d’una segona detenció, Montse Venturós va assegurar que és “difícil” saber de quina manera actuarà l’Estat. Sigui com sigui, l’alcaldessa va demanar “molta calma i tranquil·litat”, ja que l’acció d’ahir “no necessàriament ha de comportar una altra detenció”. Malgrat tot, la batllessa manté la fermesa habitual: “Com més repressió hi ha, més preparat està el poble.”

Crítiques al rei

“Què podem esperar d’una persona que va ser nomenada a dit per un dictador?”. Així de contundent es va mostrar Venturós en ser preguntada per les paraules del monarca espanyol, la nit abans. A més, va afirmar que és “una autèntica vergonya”, però va reconèixer que el discurs no la va sorprendre.

Més casos

Ahir també havia de declarar l’alcalde de Capellades, Aleix Auber. La seva resposta va ser idèntica a la de Venturós: es va quedar a l’Ajuntament treballant.

Avui dijous havia de declarar Dionís Guiteras, alcalde de Moià, però ha demanat un canvi de data per motius personals. Qui sí que ho farà és Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia