Política

Setge al procés sobiranista

L’exèrcit ofereix suport logístic al desplegament de policies i guàrdies civils

Sant Climent i el Bruc ja acullen part del desplegament i la caserna de Sant Boi allotjarà efectius

Zoido fa pinya amb els agents contra els “agressors”

L’exèrcit espanyol s’ha sumat al dispositiu dissenyat per l’Estat per reprimir els plans sobiranistes del govern de Carles Puigdemont. De moment es tracta, només, d’un suport logístic consistent a posar a disposició de la Policía Nacional i Guàrdia Civil instal·lacions i material del Ministeri de Defensa per allotjar els agents durant la seva estada a Catalunya. En concret hi han d’anar els policies que avui abandonaran els hotels de Pineda i els que ahir ja van començar a marxar de Reus i que es quedaran a Catalunya fins a nova ordre.

La participació de l’exèrcit en el dispositiu ja fa dies que s’està produint, ja que part dels efectius desplaçats a Catalunya des d’altres zones de l’Estat s’allotgen a la caserna del Bruc, al barri de Pedralbes, i des de dimarts passat també hi ha efectius allotjats a la base militar de Sant Climent Sescebes.

En aquest cas es tracta del contingent de guàrdies civils que eren a l’hotel Travé de Figueres i que en van marxar el dia de la vaga general, segons va informar el mateix establiment amb una nota.

Pel que fa a la caserna Santa Eulàlia de Sant Boi, el Ministeri de Defensa va mobilitzar ahir un comboi de vint camions que hi va traslladar material des de l’agrupació de suport logístic número 41, amb base a Saragossa. Els camions transportaven lliteres, cuines, dutxes i altre tipus de material necessari per a l’allotjament.

En tenir notícia de l’arribada imminent dels agents, l’Ajuntament de Sant Boi, governat per una alcaldessa del PSC amb suport d’ICV, va emetre un comunicat molt crític recordant el compromís històric de la ciutat amb la pau i manifestant la seva “disconformitat amb la possible presència policial”. Pel que fa a Pineda, ahir hi va haver calma a l’entorn de l’hotel fins a última hora de la tarda quan hi va acudir un grup de persones, amb dirigents locals del PP, a cridar consignes de suport.

Un ministre al port

Mentre s’anunciava l’increment de la participació de l’exèrcit en el desplegament policial, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va fer ahir al matí una visita llampec al port de Barcelona, on hi va acudir per manifestar el seu suport als agents que s’allotgen als dos vaixells, un amb policies estatals i l’altre amb guàrdies civils. La visita es va fer per sorpresa, a l’hora que els agents estaven esmorzant, i tota la informació de l’estada del ministre la va facilitar el servei de premsa del ministeri.

En dirigir-se als agents, Zoido va mantenir el mateix discurs que dies enrere de defensa incondicional a l’acció policial de diumenge però encara va anar una mica més enllà en parlar dels “agressors” que, per exclusió, no poden ser altres que els milers de persones que van ser escombrats pels agents en les seves múltiples càrregues. Segons el ministre, aquests “agressors són els mateixos que volen destruir la llibertat i els drets propis d’un estat democràtic”.

Per la seva part, el Ministeri de l’Interior va continuar ahir agitant l’opinió pública a les xarxes perquè manifestin el seu suport als policies en missió a Catalunya i insuflant ànims als seus homes amb la següent piulada: “Perquè continuen inalterables en el desànim, defensant els drets de tots.”

Intent d’atropellament a la Ràpita

Diumenge passat un vehicle de la Guàrdia Civil va estar a punt d’atropellar un ciutadà que els va voler barrar el pas amb la seva presència al mig del carrer a Sant Carles de la Ràpita. El vehicle policial va fer una maniobra amb el volant amb clara intenció d’anar cap al jove, que va haver d’esquivar el vehicle. A continuació d’aquesta acció les persones que ho van presenciar van respondre violentament apedregant els vehicles, que van fugir a tota velocitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona