Política

Més ajuntaments aproven la moció contra el 155

Lloret de Mar i Blanes voten avui la condemna en el ple després que ahir ho fessin, entre d’altres, Tossa de Mar, Salt, Sarrià de Ter, Palamós i Roses

Des de dilluns, degoteig constant de plens extraordinaris dels ajuntaments per aprovar mocions contra l’article 155. Ahir en van aprovar a Salt, Cassà de la Selva, Vilablareix i Sarrià de Ter, al Gironès; Aiguaviva la votarà avui i Llagostera la va aprovar dimarts. Pel que fa a la Selva, Lloret de Mar i Blanes voten avui la moció i Tossa i Sant Hilari ja l’han aprovada. A l’Alt Empordà, el ple de la Jonquera va donar suport a la moció. Hi van votar a favor els cinc regidors del PDeCAT i els quatre d’ERC i el del PSC es va abstenir. L’edil del PP no hi va assistir. A Cadaqués, es va aprovar per unanimitat dels presents: cinc regidors d’ERC i dos de CiU. A Roses també hi va haver una majoria favorable. Van ser nou sís (CiU, ERC i Gent), cinc nos (PSC, PP, Cs i UMdC) i una abstenció (Fernández, de CiU).

A Palamós les dues mocions es van va aprovar per unanimitat amb els vots d’ERC, el PSC, CiU, la CUP i la regidora no adscrita. També hi va haver ple a Sant Cristina. A la Garrotxa i el Ripollès, el Consell Comarcal del Ripollès va aprovar una moció de rebuig de l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola amb l’abstenció del conseller independent pel PSC Carlos Fernández, que és també l’alcalde de Setcases, on s’haurà de sotmetre a una moció de censura per temes de gestió i per no haver volgut cedir locals per al referèndum. Ahir hi van haver plens de rebuig del 155 a Castellfollit de la Roca, Olot, Montagut i Oix i Riudaura, i avui n’hi haurà a les Preses i Riudaura i demà a Sant Joan les Fonts. A Ripoll, Fem Ripoll, la marca blanca del PSC, es va abstenir. A Sant Joan de les Abadesses, amb MES en el govern, es va acordar donar suport al Parlament i al govern sense referències a l’1-O i es va rebutjar de declarar Millo no grat. En la majoria de casos també s’han aprovat o s’aprovaran mocions contra la violència de l’1-O i contra l’empresonament dels Jordis. A Cerdanya, tots els ajuntaments han votat mocions de rebuig del 155 llevat Meranges, amb majoria del PP.

Quant al Pla de l’Estany, a Cornellà del Terri es va aprovar ahir per unanimitat (CiU-GENT, en el govern, i CpC-ERC, a l’oposició). El consistori preveu fer un altre ple extraordinari divendres per reclamar la llibertat de Sànchez i Cuixart. A Porqueres es va aprovar la moció contra l’article 155 per unanimitat (IdP-ERC, en el govern, i CiU, a l’oposició).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia