Política

Degoteig de plens contra el 155

Diversos ajuntaments de Ponent estan celebrant aquesta setmana plens extraordinaris en què se sotmet a votació una moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol per suspendre l’autogovern català. Solsona, Mollerussa, Tàrrega i Balaguer els van celebrar ahir. A Solsona, el PSC va demanar que la moció es votés dividida en els seus diversos punts, de manera que els socialistes van donar suport, juntament amb ERC, el PDeCAT i la CUP, a la part del text on es rebutja l’aplicació del 155 i es condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya. En canvi, el punt que demana fer efectiu el mandat popular de l’1-O va rebre el vot favorable de tots els partits a excepció dels socialistes, que es van abstenir. El ple també va aprovar per unanimitat una altra moció que exigeix la llibertat dels líders de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

A Mollerussa, la moció contra el 155 la van presentar de manera conjunta l’equip de govern del PDeCAT-Demòcrates i el grup municipal d’Esquerra Republicana, i es va aprovar amb l’abstenció del PSC i la no assistència del regidor del PP. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va defensar que amb l’activació d’aquest article “ens estan dient que en funció del que votem els catalans el resultat no és vàlid” i que la institució municipal “resistirà tot el que pugui” a la seva aplicació. El ple, que va ser convocat amb urgència i de caràcter extraordinari, va tenir entre el públic alguns veïns i veïnes, que van aplaudir en acabar la sessió.

A Balaguer, el ple s’estava celebrant ahir en el moment de tancar aquesta edició. L’equip de govern, d’ERC i el PSC, manté un acord segons el qual cada grup té llibertat de vot en assumptes polítics que no siguin estrictament municipals, de manera que s’esperava una posició de vot dels regidors socialistes diferent de la dels republicans, i que la moció tirés endavant amb ERC, el PDeCAT i la CUP. També el celebrava al vespre l’Ajuntament de Tàrrega.

Durant la setmana, altres capitals de comarca han aprovat en els plens extraordinaris la seva oposició a l’aplicació de l’article 155 i la voluntat de resistir-se a la seva invasió de competències. Dimarts ho van fer els plens de Cervera, Sort i la Seu d’Urgell,

[Informació elaborada per Mollerusa TV, Balaguer TV i David Marín.]



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia