Política

mobilitzacions pels presos

Talls en carreteres i trens contra els empresonaments

Els comitès de defensa de la república (CDR) i els estudiants escalfen motors per a una possible futura aturada de país

Es va bloquejar la circulació en diversos punts del territori al llarg de tot el dia

Carreteres tallades, carrers sense vehicles i trens aturats. La protesta per l’empresonament dels líders de l’Assemblea i d’Òmnium, del vicepresident del govern i set consellers va sortir ahir al carrer a diferents hores i diversos punts de Catalunya. Els protagonistes, els comitès de defensa de la república (CDR) i grups d’estudiants, molts dels quals convocats al voltant d’Universitats per la República. Les mobilitzacions, interpretades des d’algunes fonts com una preparació per a una possible futura aturada de país, van provocar problemes puntuals de circulació a les zones frontereres al nord i també d’entrada i sortida de Barcelona ciutat, sobretot a primera hora del matí, al migdia i a mitja tarda.

Així, a Barcelona la Gran Via va ser tallada a la zona del carrer Llacuna entre un quart i tres quarts de nou del matí, i més o menys a la mateixa hora es va interrompre la circulació de trens dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Cugat del Vallès. Al migdia, els estudiants van tallar la ronda de Dalt, carrers de l’Eixample i la Diagonal.

A Girona, una cinquantena llarga de persones van bloquejar a la tarda les vies a l’estació del tren convencional durant una hora. Els manifestants, convocats pel Comitè de Defensa de la República (CDR) Girona-Salt, van pujar fins a les andanes i van asseure’s a les vies cap a les tres de la tarda. Davant la cada cop més gran acumulació de passatgers que esperaven els seus respectius combois, els serveis de seguretat de l’estació van fer anar els usuaris cap a un extrem de les andanes, apartant-los així dels manifestants. Agents de Mossos van intentar en dues ocasions que es desconvoqués la protesta. Ho van aconseguir, finalment, uns minuts després de les quatre de la tarda. En una assemblea improvisada, els manifestants van acordar posar punt final a la concentració tot i que van decidir repetir-la al vespre un cop acabada la manifestació convocada a les 19 h davant l’ajuntament de Girona.

Membres del CDR Segrià Sud-Garrigues Altes van tallar abans de les 8 del matí l’accés a l’AP-2 d’Alfés (Segrià) i la C-12 a Maials-Flix-Seròs. Hi van participar una seixantena de persones amb el suport d’una dotzena de tractors i altres vehicles. En el cas de les Terres de l’Ebre, un centenar de manifestants van tallar l’N-340 a les Cases d’Alcanar. El tall de la via va durar una hora i es va desfer amb dues marxes lentes, una en direcció a Amposta i l’altra cap a Vinaròs (Baix Maestrat). També a la Terra Alta, uns quaranta veïns van tallar la T-333 a Arnes, al límit amb la franja aragonesa, precisament al mateix punt on fa uns dies van aparèixer pintades a l’asfalt unes tisores gegants.

Al Maresme, l’N-II es va convertir en l’escenari de les protestes. Al llarg del dia hi va haver talls a Montgat, el Masnou i Premià de Mar. I també a Palafolls, Tordera, Calella i Pineda, on centenars de veïns es van concentrar al davant de la caserna que la Guàrdia Civil manté operativa.

A la Catalunya Central també hi va haver alguns problemes durant tot el dia i es va bloquejar durant una hora l’autovia A-2 a Castellolí.

LA XIFRA

13
carreteres
es van tallar ahir a tot el país, segons les xifres oficials. Deu durant el matí i tres durant la tarda.

LA FRASE

Des dels comitès de defensa de la república fem una crida a la mobilització constant, contundent i pacífica
Comunicat CDR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona