Política

Trias es defensa de les informacions que el vinculen als ’Papers del paradís”

L’exalcalde de Barcelona nega tenir comptes o productes financers a l’estranger relacionats amb el patrimoni familiar

El regidor del PDeCAT recorda que ja ha patit acusacions semblants han resultat ser “falses”

L’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha desmentit que tingui “comptes” o “productes financers” a l’estranger ni haver participat en “operacions financeres” vinculades amb la seva família. A més, recorda que anteriors informacions sobre presumptes comptes seus a l’estranger van resultar ser “falses”.

El líder del grup municipal del PDeCAT ha sortit al pas així de les informacions periodístiques difoses per La Sexta i El Confidencial que el relacionen amb una societat offshore a les Illes Verges creada juntament amb els seus onze germans i un nebot per gestionar l’herència del seu pare, que era propietari d’una empresa farmacèutica. Aquesta acusació es desprèn de la investigació coneguda com els Papers del paradís, realitzada pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació.

En un comunicat , Trias es defensa d’aquestes acusacions i assegura que “mai” s’ha ocupat dels assumptes econòmics dels seus pares i tampoc dels seus germans. “Mai he tingut cap relació amb cap compte o producte financer a l’estranger; mai he tingut diners a l’estranger”. Així mateix, nega que mai hagi tingut coneixement o hagi participat “en operacions financeres” suposadament lligades a la seva família.

L’exalcalde explica que aquestes informacions li han generat a ell i els seus germans “un gran desconcert”. És per això que han decidit obrir una investigació per aclarir qualsevol relacionada amb els seus pares. Trias anuncia que un advocat es posarà amb contacte en nom de la família amb els periodistes que han difós la informació per tal de contrastar la documentació de la qual disposen i “poder verificar la seva veracitat”.

Per acabar, Trias assenyala que “no és el primer cop” que pateix acusacions que posen en dubte la seva “honestedat” i que al final “s’han demostrat falses”. “Estic segur que així serà de nou ara. Vull deixar clar que l’honestedat, la vocació de servei i la millora de la vida de la gent han estat les guies de la meva activitat pública”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia