Política

Setge al procés sobiranista

Les bases de BComú decideixen trencar amb el PSC pel seu suport al 155

El 54% dels consultats aposten per posar fi al pacte amb els socialistes a l’Ajuntament de Barcelona i el 45% prefereix mantenir-lo

Pisarello avança que a partir d’ara governaran en solitari i no pactaran amb cap altra força

Les bases de Barcelona en Comú han avalat el trencament del pacte de govern amb el PSC a l’Ajuntament de Barcelona pel suport del partit liderat per Miquel Iceta a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, que ha suposat la intervenció de l’administració catalana per part del govern espanyol del PP.

El portaveu de Barcelona en Comú, Enric Bárcena, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, han anunciat aquest diumenge al migdia el resultat de la consulta que s’ha celebrat entre aquest divendres i dissabte, en la qual hi han participat 3.800 persones, el 40% del registre de l’organització. El 54,18% dels militants (2.059 vots) han respost sí a la pregunta de si “atès el suport del PSC-PSOE a l’aplicació de l’article 155, Barcelona En Comú ha de posar fi al pacte de govern amb el PSC a la ciutat per governar en solitari?”. El 45% (1.736 vots) hi ha votat en contra i hi ha hagut 5 vots en blanc (0,13%).

Pisarello, que ha fet una valoració positiva de l’any i mig de govern amb els socialistes, ha justificat que la situació excepcional que viu Catalunya i “el procés de recentralització autoritària que està afectant el món local”, del qual l’aplicació de l’article 155 “és una peça més”, ha obligat a prendre mesures.

Segons ell, “ni la direcció del PSOE ni del PSC han donat la resposta a l’aplicació del 155 que nosaltres esperàvem” i, “malauradament”, han decidit “allunyar-se de l’espai de diàleg i acostar-se al PP i Ciutadans”.

El regidor ha assegurat que han intentat “fer el possible perquè canviessin de posició” i ha apuntat que la consulta “no hauria estat necessària si PSC hagués consultat les seves bases sobre el 155.

El primer tinent d’alcalde ha avançat que a partir d’ara governaran amb solitari i no buscaran un nou pacte amb alguna altra força política perquè rebutgen “la política de blocs i de fronts”. No obstant això, cercaran “tots els acords necessaris amb totes les forces polítiques per continuar amb les línies de govern que es basen a situar l’eix social en el centre del debat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia