Política

eleccions 21-D

Carme Forcadell anirà a la llista d’ERC el 21-D

La presidenta del Parlament decideix concórrer als comicis per defensar “pacíficament i democràticament” el que creu que és millor per al país

El partit republicà ja li havia reservat el número 4 de la candidatura

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es presentarà a les eleccions del proper 21 de desembre. Ho farà en el número 4 de la llista d’ERC.

La mateixa Forcadell ha anunciat aquesta tarda la seva decisió en un missatge a les xarxes social. Ha justificat que des de la candidatura republicana podrà continuar defensant “pacífica i democràticament” el que creu “millor per al meu país”, com ha fet “sempre”.

Des que el jutge del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena va acordar la presó eludible sota fiança per a Forcadell, que va haver de passar una nit al centre d’Alcalá Meco, hi havia la incògnita de si l’expresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) continuaria la seva carrera política o donaria un pas al costat.

A l’espera d’aquesta, decisió, la direcció d’ERC va decidir en el Consell Nacional d’ERC celebrat el passat cap de setmana reservar-li el quart lloc de la candidatura per Barcelona, per darrere d’Oriol Junqueras, Marta Rovira i Raül Romeva.

Fonts properes a la presidenta citades per l’ACN expliquen que la presidenta del Parlament “té previst, però, mantenir el seu perfil institucional durant la campanya, i és per això que continuarà prioritzant la seva tasca al capdavant del Parlament durant la resta del seu mandat” per davant de l’activitat com a candidata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia