Política

Eleccions 21-D

Puigdemont s’envolta de Consellers, independents i personalitats de la societat civil

Neus Lloveras i Miquel Buch, presidents de l’ACM i l’AMI, ocupen el 20 i 22è lloc de la llista per Barcelona, que tanquen Jaume Cabré, Pilarin Bayés i Joan Rigol

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrena, i el conseller Lluís Puig, ocupen el segon i tercer lloc de la candidatura gironina, que encapçala la vicerectora de la UdG, Gemma Geis

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha revelat aquest divendres a la nit la llista que encapçalarà a les eleccions del 21 de desembre, Junts per Catalunya.

Puigdemont ha anunciat els noms en una sèrie de missatges al seu perfil de Twitter. Es tracta d’una candidatura de caràcter transversal que aplega alguns dels consellers del seu govern, promotors dels intents d’una llista unitària, molts independents i alguns càrrecs del PDeCAT.

El president encapçala la llista de Barcelona, on hi ha quatre consellers entre els set primers noms: Clara Ponsatí i Jordi Turull en el tercer i quart i Josep Rull i Joaquim Forn en el sisè i setè, respectivament. L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez és el número 2; la filòloga Laura Borràs és la cinquena; el fins ara director de Rac1 Eduard Pujol, el vuitè; Aurora Madaula, promotora de la Llista Untària 1 d’octubre, ocupa el novè lloc; Elsa Artadi el desè, i l’editor Quim Torra, l’onzè.

A la llista també hi ha la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras (20), i el líder de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch (22).

En les darreres posicions de la candidatura hi ha personalitats com el dramaturg Joan Lluís Bozzo (70), Magda Oranich (76), el cuiner Fermí Puig (79), l’exconsellera socialista Marina Geli (81) el sociòleg Salvador Cardús (82), l’escriptor Jaume Cabré (83) i la il·lustradora Pilarín Bayés (84). L’expresident del Parlament Joan Rigol tanca la llista per Barcelona.

La vicerectora de la Universitat de Girona (UdG), Gemma Geis, és la cap de llista a les comarques gironines i el conseller Lluís Puig el número 2. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas és la tercera de la llista; el professor de la UdG Narcís Clara, el quart i el diputat de Junts pel Sí l’actual membre de la mesa del Parlament Lluís Guinó, el cinquè.

Eusebi Campdepadrós, que va ser candidat d’ERC a les europees del 2014, és el número 1 per Tarragona i l’exsubdelegada del govern espanyol a Tarragons i exmilitant del PSC Teresa Pallarès, la número 2. L’alcalde de Valls, Albert Batet (PDeCAT), és el número 3.

L’independent Josep Maria Forné, que ja va ser cap de llista de Junts pel Sí per Lleida, ocupa el mateix lloc a la llista del president. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona (PDeCAT), és el segon a la llista i la regidora demòcrata de Sort Imma Gallardo, la tercera.

La llista del president incorpora cinc candidats provinents de l’ANC

Cinc dels candidats de Junts per Catalunya provenen del secretariat de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

L’entitat ha confirmat aquest divendres que, a banda de Jordi Sànchez –que ja ho va fer públic ahir– aniran a la llista del president la fins ara coordinadora d’Incidència Internacional, Francesca Ferreres, i els secretaris Alícia Casals, Assumpció Castellví i Pere Grau. Les dues primeres aniran en el número 49 i 63 per Barcelona; Grau i Castellví al 5 i 6 per Tarragona, respectivament.

Tots cinc han dimitit dels seus càrrecs a l’organització, ja que els Estatuts i el règim intern de l’ANC estableixen que és incompatible ser membre del secretariat i ocupar un lloc de responsabilitat en àmbits polítics, des de la candidatura fins a la finalització del mandat.

L’Assembla “respecta i valora” la decisió dels fins ara membres de la cúpula de l’entitat i referma que, per la seva vocació plural i transversal, serà “al costat de totes les candidatures que defensin la República Catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia