Política

Política

La família i el PSC recorden a Ernest Lluch com a gran defensor del diàleg 

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, reclama diàleg entre els que “tenen disposició de modificar les postures de partida i deixar de costat els seus dogmes”

La família i alguns dels seus companys del PSC han recordat i homenatjat aquest diumenge a Ernest Lluch, que va ser portaveu del PSC al Congrés i ministre de Sanitat i que va morir assassinat per ETA l’any 2000, després de defensar sempre el diàleg per solucionar tota mena de conflictes. En l’acte, diversos militants del partit han recordat la seva figura interpel·lant al diàleg que ell tant havia utilitzat per acabar amb el conflicte armat basc.

Durant l’homenatge, celebrat al cementiri del municipi de Maià de Montcal (Garrotxa), municipi on Lluch tenia una residència, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha rememorat al mort com un home “de diàleg i humanista”, i ha insistit que el diàleg cal produir entre els que pensen diferent i entre els que “tenen disposició de modificar les postures de partida i deixar de costat els seus dogmes”.

Quan es compleixen disset anys del seu assassinat, també la filla de l’exministre, Eulàlia Lluch, ha al·ludit a la figura dialogant del seu pare després d’apuntar que “encara que no m’atreveixo a dir que pensaria el meu pare del moment actual que ens toca viure, segur que hauria defensat el diàleg i el pacte”.

També altres membres del PSC, com el diputat al Congrés, Marc Lamuà, o el primer secretari dels socialista a la Garrotxa, Albert Bramon, han dedicat unes paraules en homenatge a Lluch, a qui també han recordat els membres de la Fundació Ernest Lluch presents a l’acte.

A l’acabar els parlaments, membres de la família i diferents càrrecs dels socialistes s’han acostat a la tomba del difunt per fer una ofrena floral i han secundat un minut de silenci en la seva memòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia