Política

Setge al procés sobiranista

Rajoy assegura que l’aplicació de l’article 155 ha servit per acabar amb el procés i retornar la normalitat a Catalunya

El president del govern afirma que “el conte de l’independentisme no dona més de sí” i que les eleccions de 21-D han de servir per “tancar ferides”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reivindicat aquest dissabte les bondats de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya assegurant que ha servit per acabar amb el procés i retornar una certa normalitat a Catalunya. De fet, al seu entendre, les eleccions del 21-D són una bona oportunitat per “tancar les ferides i començar a reconstruir allò que s’ha trencat”. “L’independentisme ja no dona més de sí i cal obrir finestres perquè corri l’aire”, ha afegit.

Durant un acte de precampanya a Mataró acompanyat del candidat del PP de Catalunya a les eleccions, Xavier Garcia Albiol, Rajoy ha criticat que el procés “ha fet molt de mal” a l’economia de Catalunya i que només un govern del PP aportarà “estabilitat i moderació” per assegurar la recuperació. Rajoy també ha carregat contra els independentistes per construir “una gran mentida” quan asseguraven, per exemple, que el procés comptaria amb el suport d’Europa i els ha recomanat que seria “oportú” que deixessin de carregar contra els que governen la UE perquè “a la vida cal escollir bé els enemics”.

Després de fer una passejada improvisada aquest matí pels carrers de Castelldefels tot just baixar de l’avió provinent de Madrid, Mariano Rajoy ha participat a Mataró en un dinar amb militants del Maresme. El president del govern espanyol ha estat acompanyat pel candidat del PPC a es eleccions del 21-D, Xavier Garcia Albiol, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat i el delegat del govern espanyol a Catalunya, entre d’altres.

A dos dies de l’inici de la campanya electoral, Mariano Rajoy ha reivindicat que el PP és qui va prendre la decisió d’aplicar el 155, un article, ha afirmat, que “ha deixat de ser un fantasma jurídic per ser una realitat” i que s’ha demostrat com la millor eina per plantar cara al “desafiament i el caos” de l’independentisme. “Gràcies a la seva aplicació Catalunya ha recobrat la legalitat, la confiança, ha iniciat la recuperació econòmica i celebrarà unes eleccions”, ha afegit. A més, el president espanyol ha destacat que la seva aplicació s’ha fet amb “absoluta normalitat” i que en només un més “tot ha millorat”.

Rajoy ha insistit que les eleccions del pròxim 21 de desembre han de servir per deixar enrere una de les pitjors crisis que ha viscut l’estat espanyol en els últims 30 anys protagonitzada per uns dirigents preocupats només per “les seves quimeres i fantasies” i no pels problemes reals de la ciutadania. “Les eleccions han d’obrir un nou futur per Catalunya perquè l’independentisme ja no dona més de sí”, ha afegit.

El president espanyol ha comentat que un dels efectes negatius més evident del procés independentista a Catalunya és que la seva economia ha deixat de ser el tractor de la resta de l’estat. En aquest sentit, ha recordat les gairebé 3.000 empreses que han marxat de Catalunya, l’augment de l’atur per sobre del de la resta de l’Estat, la pèrdua de turistes i el descens del consum, entre d’altres. Aquí, Rajoy ha destacat que si els populars governen a Catalunya es recuperarà la normalitat i això permetrà crear ocupació i reprendre el creixement econòmic.

Pel que fa a les eleccions, Rajoy ha afirmat que el PP és l’única formació amb una posició “clara i nítida” sobre el que farà l’endemà de les votacions i que tota la ciutadania sap que no “s’entendran” ni amb els independentistes ni amb l’extrema esquerra que es va oposar a l’aplicació del 155. “Gràcies al teu coratge i a la teva valentia tothom sap que faràs i que no amb els vots del 21-D”, li ha agraït Rajoy a Albiol.

Per últim, sobre la proposta del PP pel 21-D, Mariano Rajoy ha apuntat que es dividirà en quatre eixos que passaran per recuperar la normalitat, deixar enrere els problemes de convivència i generar tranquil·litat i evitar tensions.

Albiol també celebra l’aplicació del 155

De la seva banda, el candidat del PPC a les eleccions del 21-D, Xavier Garcia Albiol, com ha fet Rajoy, també ha destacat que l’aplicació del 155 ha permès recuperar una certa normalitat a Catalunya i “enviar a casa seva” a Puigdemont i Junqueras. El dirigent popular també ha recordat que la seva aplicació, que inicialment no comptava amb el suport ni de C’s ni del PSOE, ha permès “tancar ambaixades que parlaven malament de Catalunya i Espanya a l’exterior”, remodelar la cúpula dels mossos i generar confiança. És per això que ha garantit que si guanya el pròxim 21-D “seguirà apretant” amb accions concretes els pròxims mesos i anys.

Albiol també a insistit que l’independentisme “no està legitimat per tornar a governar” i que a l’espera del que resolgui la justícia, ni ell ni molts catalans personaran a Puigdemont i la resta de membres del seu govern “el dolor i el patiment que han provocat” i que espera que el 21-D serveixi per enviar-los “al bagul dels records”.

Sobre el fet que Oriol Junqueras i la resta de consellers estiguin disposats ara a assumir la constitució dins els marges d’interpretació que permet per sortir de presó, Albiol els ha alertat que “la poden mirar del dret o del revés” però que el que mai permetrà és que uns quants decideixin per la resta per separar els espanyols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia