Política

Eleccions 21-D

Puigdemont demana al “tripartit del 155” que s’abstingui de prendre decisions que comprometin la futura legislatura

Els reclama que “treguin les seves mans” de l’estructura de delegacions a l’exterior perquè Catalunya “té dret a tenir-les”

El president Carles Puigdemont ha demanat aquest diumenge al “tripartit del 155” que s’abstingui de prendre decisions que puguin comprometre la legislatura del futur govern de Catalunya. En aquest sentit, durant una videoconferència amb membres de la llista de Junts per Catalunya a la nova seu de la formació en vista als comicis del 21-D, Puigdemont els ha reclamat que “treguin les seves mans” de l’estructura de delegacions de la Generalitat a l’exterior perquè Catalunya té dret a tenir-les, com en tenen altres comunitats, i que si les tanquen “les hauran de restablir”.

Sobre el programa electoral de Junts per Catalunya, ha destacat que tindrà un punt principal que és la restitució de la democràcia i del Govern legítim en totes les seves funcions i amb tots els seus membres i que espera que sigui un punt de coincidència amb altres llistes.

A la videoconferència del president Carles Puigdemont, que s’ha fet coincidir amb la inauguració de la nova seu de Junts per Catalunya al carrer Jesús de Barcelona, hi han assistit simpatitzants i membres de la llista de la formació a les eleccions del 21-D com Anna Tarrés, Eduard Pujol o Elsa Artadi, entre d’altres.

Puigdemont ha apuntat que no s’imagina un nou Govern sense Oriol Junqueras a la vicepresidència i que per això l’objectiu principal en vista als comicis és aconseguir la restitució de tots els membres del govern legítim i de les seus membres. En aquest sentit, ha descartat parlar d’un únic candidat sinó en fer-ho de candidats perquè, com ha recordat, les eleccions del 21-D “no seran unes autonòmiques normals”.

El president també ha deixat que a nivell de programa l’altre gran objectiu serà “recuperar el full de ruta” que s’ha estroncat “abruptament, il·lícitament, il·legalment i il·legítimament” pel “cop d’estat del 155”. “És evident que hi ha un fil de continuïtat absolut amb la legitimitat del 27 de setembre de 2015”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desenes de morts en un nou atac israelià a Rafah, al sud de la franja de Gaza

BARCELONA
política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA
ORIENT MITJÀ

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro