Política

eleccions 21-D

Méndez de Vigo espera que els catalans “reflexionin” i voti “pensant” en el que interessa a Catalunya

El portaveu del govern espanyol i ministre d’Educació, Cultura i Esport, Iñigo Méndez de Vigo, ha assegurat aquest dimarts que espera que els catalans “reflexionin” sobre el que ha ocorregut a Catalunya amb el procés sobiranista i votin en les eleccions del 21 de desembre “pensant” en el que interessa a aquest territori, a Espanya i a Europa.

Així s’ha pronunciat en un acte a la seu del govern regional de la Comunitat de Madrid amb motiu del 39 aniversari de la Constitució que ha presidit Cristina Cifuentes, la cap de l’executiu autonòmic, i al qual han assistit l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena; el sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, i el secretari general del grup parlamentari de C’s, Miguel Gutiérrez, entre altres.

Méndez de Vigo ha indicat que els catalans, “el que han de fer, com qualsevol en unes eleccions, és reflexionar sobre el que ha passat aquests anys” i sobre si els que han governat la Generalitat aquests anys l’han portat a “un carreró sense sortida”, sense ocupar-se dels temes que, al seu parer, han de “preocupar diàriament” la ciutadania, com la sanitat, l’educació, la dependència, el finançament o les infraestructures.

“Això és el que han de fer, votar pensant què interessa a Catalunya, a Espanya i a Europa. Crec que si pensen i reflexionen sobre això, la decisió és molt clara”, ha dit el ministre, coincidint amb el primer dia de la campanya electoral.

Respecte a les decisions judicials

Méndez de Vigo no ha volgut pronunciar-se sobre la decisió del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llanera de mantenir a la presó l’exvicepresident Oriol Junqueras, l’exconseller d’Interior Joaquim Form i els líders d’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

“Des del govern espanyol no valorem les decisions dels jutges, les respectem i les acatem”, ha afirmat, per agregar que el 21 de desembre els catalans podran votar en unes eleccions “de debò, lliures, amb cens, apoderats, interventors i junta electoral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia