Política

Eleccions 21-D

Rajoy emmarca la manifestació de Brussel·les en els “somnis” dels qui “van contra els principis europeus”

El president del govern espanyol subratlla que seguirà defensant “el que sempre hem defensat i el que tothom sap que defensem”

Albiol conisdera que sense el 155 “les organitzacions del carrer de la CUP estarien sembrant el terror als carrers”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha valorat aquest divendres des de Lleida la multitudinària manifestació que va tenir lloc dijous a Brussel·les, pròpia, ha dit, dels “somnis d’alguns que van contra els signes dels temps i contra els valors i principis europeus”. Abans de participar a un acte de campanya del PP de Catalunya, ha assegurat que ell “sempre respecta” el “dret de les persones a manifestar-se”, però ha recordat que “hi ha moltes manifestacions” com “saben molt millor que jo els que viuen aquí”.

“L’únic que tinc clar és que defensaré el que sempre hem defensat i el que tothom sap que defensem, que és la unitat d’Espanya, la Constitució, l’imperi de la llei, estar a Europa i que l’economia funcioni i es recuperi”, ha dit.

Segons Rajoy, “això és el que ens interessa, i no els somnis d’alguns que van contra els signes dels temps i contra els valors i principis europeus”. Rajoy, en canvi, no ha volgut parlar des de Lleida de les obres que reclama Sixena. “Aquesta és una qüestió en la qual les decisions les prenen els tribunals”, ha dit.

Per la seva part, el candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, ha defensat que sense el 155 avui “les organitzacions del carrer de la CUP estarien sembrant el terror als carrers de Catalunya”.

El líder del PP a Catalunya també ha criticat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’hagi mostrat disposat a “estudiar un possible indult als qui van provocat un cop d’Estat”. Aquesta, segons Albiol, no és una preocupació de la immensa majoria dels catalans” i “no està a l’agenda del PP”. “Menys preocupar-se d’indults i més preocupar-se dels 470.000 catalans a l’atur”, ha afirmat.

També ha valorat novament la manifestació de Brussel·les. Segons Albiol, els independentistes “són tan bons organitzant manifestacions com enfonsant el prestigi de Catalunya i d’Espanya”. “Són capaços d’anar a al cor d’Europa per parlar malament d’Espanya i posar en un compromís la societat catalana”, però “amb aquestes manifestacions no es perjudica Rajoy o el PP, sinó que anant a insultar la democràcia espanyola i les autoritats europees a qui perjudiquen és la imatge i credibilitat dels catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona