Política

Eleccions 21-D

Iceta alerta: “Si guanya l’independentisme la ruïna serà total i completa”

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat considerar que per votar-lo “no cal ser socialista, sinó tenir una mica de ‘seny’”

El candidat del PSC en les eleccions del 21 de desembre, Miquel Iceta, ha alertat aquest divendres que “si els independentistes guanyen les eleccions la ruïna de Catalunya serà total i completa”, i significarà que el govern tornarà a estar en mans de la CUP. Ho ha fet en un míting a El Casal d’Amposta on també han participat el president del País Valencià, Ximo Puig; la sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra; la líder de la llista del PSC per Tarragona, Rosa Maria Ibarra; el ‘número 3’, Joan Caballol; la ‘número 4’, Bibiana Porres, i el president del Consell Comarcal del Montsià, Francesc Miró.

Iceta ha explicat que més de 3.000 empreses han traslladat la seva seu social o fiscal pel procés independentista i que més de 300.000 catalans han canviat els seus estalvis: “Quantes més volen que se’n vagin fins que reconeguin que han fet mal al país, disculpar-se i acceptar que han de canviar de polítiques?”.

Al seu entendre, ha arribat el moment de canviar de rumb i donar estabilitat i tranquil·litat, i s’ha ofert a liderar aquest procés i a evitar “quatre anys més parlant del 155 o de la crònica judicial perquè aquest país no s’ho mereix”. “Per votar a Miquel Iceta no cal ser socialista, sinó tenir una mica de ‘seny’”, ja que es tracta de l’opció més transversal i la que garanteix el canvi tranquil que necessita Catalunya, ha reivindicat, i ha afegit que és possible que el PSC pugui guanyar les eleccions tant en vots com en escons.

Ha alertat que votar a ERC o JuntsxCat és “tornar a posar el país en mans de la CUP i seguir en una aventura condemnada al fracàs”, mentre que ell ofereix revertir la situació entre tots, des de l’acord i el diàleg. “No deixem que arruïnin el nostre país, ja ens han deixat a la vora del precipici i ara volen que fem un pas més endavant, prou”, ha clamat Iceta, que ha reivindicat que contra això no val simplement dir ’no’ a tot com fan C’s i el PP.

Catalunya rica i plena

El PSC té un projecte de reconciliació per aconseguir “que Catalunya torni a ser rica i plena” amb solucions catalanistes, pragmàtiques i d’esquerres que lluitin per la millora de l’autogovern i el finançament des de la lleialtat a la llei i l’Estat.

Iceta ha reivindicat també el lideratge al País Valencià de Ximo Puig, que ha sabut “unir sensibilitats, vestir una alternativa progressista i defensar els interessos de la seva terra des d’una visió de conjunt: això és el que vull jo”. “Catalunya és un país molt gran, no el fem entre tots, per deixadesa, un país més petit”, sinó que cal deixar de mirar-se al melic i començar a avançar cap a la reconciliació tots junts, ha clamat.  

Per la seva part, Rosa Maria Ibarra ha destacat que la situació actual és un “desastre després que molts hagin enganyat clarament”, i ha dit que la millor i única solució és la que encarna Miquel Iceta. Ha explicat que l’ha vist “deixar-se la pell per no arribar al punt actual, a la ruptura i a tenir les institucions intervingudes”, i ha enaltit que és l’únic candidat capaç de parlar amb tothom i d’integrar a totes les sensibilitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia