Política

Eleccions 21-D

Domènech subratlla que el 21-D “no va de decidir entre dos blocs”

El candidat de Catalunya en Comú-Podem (CatECP), Xavier Domènech, ha assegurat aquest dissabte a Terrassa que el 21-D “no va de decidir entre dos blocs, entre Inés Arrimadas i Carles Puigdemont, dos blocs en els quals sempre hi ha la dreta”.

En un míting davant d’unes 250 persones a la sala Jazz Cava, Domènech ha indicat que “el bloc d’Arrimadas ataca l’escola pública, aposta per més privatitzacions, per més precarietat, defensa el repagament de la sanitat, i a més Ciutadans s’alimenta de la confrontació i no solucionarà res”.

En l’altre bloc, liderat pel president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, es troba “una coalició entre el PDeCAT i Convergència, que comptaria amb el suport d’una ERC que sembla que mai vol fer-se gran, sempre subordinada a la dreta catalana”, i aquest segon bloc, ha afegit, “sembla que vol seguir amb un full de ruta que no ens ha portat a enlloc”.

El candidat dels comuns ha preguntat als partits independentistes què proposen per després del 21-D , perquè “el full de ruta s’ha acabat, perquè l’únic que va passar va ser un cap de setmana en el qual no va passar res i després va venir la intervenció de l’autonomia pel PP”.

Amb aquestes pregunta, Domènech ha reaccionat a les declaracions de Puigdemont, que interpel·lava ERC que “no restituir el govern anterior vol dir avalar el 155”.

Terrassa, ha recordat el candidat i historiador, és “la ciutat del jazz, però també una de les ciutats líders del canvi a Catalunya i a Espanya, i ja ho va ser en el franquisme quan aquí es van fer la vaga de les bicicletes el 1956 o la manifestació de les pedres (1967), que va valer a la ciutat el sobrenom de ’Terrassa la Roja’”.

Ha tingut paraules d’agraïment a l’anterior alcalde, el socialista Jordi Ballart, que va dimitir, ha dit, perquè “li van fer la vida impossible en el seu propi partit quan va voler tirar endavant la municipalització de l’aigua per acabar amb el model neoliberal, i també perquè el PSC va defensar l’aplicació de l’article 155”.

Domènech ha mostrat el seu suport a Ballart per haver apostat per “la dignitat del socialisme” en un moment en el qual “el socialisme ha apostat més per Unió Democràtica que pels seus alcaldes”.

Davant el que considera “absència de propostes” dels dos blocs, ha subratllat que proposa una hisenda pròpia que protegeixi els drets socials, una fiscalitat progressiva, revertir les retallades de 2.300 milions del govern Artur Mas, “causants de les llistes d’espera en la sanitat o del tancament d’ambulatoris”, i la creació d’una conselleria d’Igualtat per “fer front a la violència masclista”.

Domènech ha recorregut a unes paraules del diputat d’ERC Joan Tardà que deia “maleïda pàtria, per catalana que sigui, que exclogui els seus fills i filles”, frase a la qual ha afegit: “l’exclou quan aquests partits que es diuen d’esquerra i progressista donen suport les retallades i no acaben amb els barracons que no saben que existeixen” i a més “dius que estàs disposat a mantenir en el poder a Convergència”.

El número 1 de la llista dels comuns ha tancat el seu discurs amb un missatge fraternal amb la resta de pobles d’Espanya: “Catalunya ha avançat quan hem fet d’aquesta suma diversa la grandesa del nostre poble”, i ha posat com a exemple quan el 1919 la vaga de La Canadenca a Barcelona va aconseguir que s’implantés a tot Espanya la jornada laboral de vuit hores.

Domènech, novament enfundat en el vestit d’historiador, ha explicat que la llibertat, amnistia i estatut d’autonomia que va propagar l’Assemblea de Catalunya en els anys 70 tenia “un quart punt programàtic sovint oblidat: “Coordinar totes les lluites amb les organitzacions democràtiques d’altres pobles de l’Estat espanyol”.

En el mateix acte, la número 4 de CatECP per Barcelona, Marta Ribas, número 4, s’ha dirigit a militants i dirigents socialistes que han trencat el carnet, perquè “si volen mantenir els seus valors no fa falta que es tapin el nas el 21-D, ja que poden votar CatECP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia