Política

Eleccions 21-D

Forcadell entra en campanya: “Persistir és guanyar”

La presidenta del Parlament i número 4 de la candidatura d’ERC admet els obstacles per impulsar el seu projecte, però confia que podran culminar-lo tard o d’hora

La número dos Marta Rovira carrega contra Inés Arrimadas de qui ha dit que “no pot ser mai presidenta de tots els catalans

La presidenta del Parlament i número 4 de la candidatura d’ERC al 21-D, Carme Forcadell, ha protagonitzat aquest diumenge a Badalona el seu primer acte de campanya, i ha reaparegut intervenint públicament per primer cop després d’haver passat una nit a la presó d’Alcalà Meco per ordre del Tribunal Suprem setmanes enrere.

Els republicans tenien una gran expectació pel seu primer míting, i Forcadell ha aprofitat aquesta atenció per reclamar als independentistes que facin costat a Esquerra apel·lant al “vot útil”. “Catalunya se’n sortirà, però si les eleccions les guanya ERC se’n sortirà més aviat i millor. Voteu ERC, perquè és garantia de futur, honradesa, transparència, lluita contra la corrupció, i és l’únic partit capaç d’aturar els del 155,i votar ERC és l’únic vot útil per aturar C’s”, ha sentenciat entre aplaudiments dels prop de 400 assistents.

Forcadell ha reaparegut així fent referència també a paraules habituals del cap de llista d’ERC i líder del partit, Oriol Junqueras. “Conjurem-nos per persistir. Vull que li diem a l’Oriol que persistirem perquè persistir és guanyar i per això guanyarem!”, ha cridat al míting de Badalona.

L’encara presidenta del Parlament, a més, ha fet també una breu referència al seu pas per la presó, tot explicant que molta gent li pregunta “com està” després de l’episodi judicial i d’Alcalà Meco. “Sempre dic que estic com el país, trista i esperançada. Trista, i és normal, perquè hi ha quatre innocents a la presó. I la bona gent no podem suportar que hi hagi innocents a al presó. Són molts dies i moltes nits. Però estem esperançats perquè sabem que la millor manera de treure’ls és guanyar, i cada dia transformem la nostra tristesa en energia. I és el que farem, guanyar”, ha sentenciat.

Forcadell ha admès els obstacles que s’han trobat els sobiranistes per impulsar el seu projecte, però ha confiat que podran culminar-lo tard o d’hora, i ha insistit que aquest camí serà més factible si el lidera Esquerra.

L’acte, però, l’ha tancat la número dos de la llista, Marta Rovira, que ha volgut posar a Ciutadans al punt de mira de les seves crítiques. Així, la republicana ha endurit el seu missatge contra la formació i la seva candidata, Inés Arrimadas, de qui ha dit que “no pot ser mai presidenta de tots els catalans com ella diu”. “És impossible que algú vulgui ser la presidenta de tots els catalans posant en dubte els consensos que s’han construït, volent acabar amb ells, quan són garantia de cohesió social per a tothom, vinguem d’on vinguem i parlem el que parlem. És impossible, quan condecora els que cridaven ‘a por ellos’. És impossible quan diu que segons el que pensem no som gent normal. I és impossible que sigui presidenta de tots perquè les porres, la repressió policial i judicial no uneix, divideix”, ha etzibat.

Rovira també ha volgut subratllar que la posició de C’s, amb els Mossos, la immersió lingüística, el model d’escola catalana, la diversitat i la immigració, i les “mentides sobre l’odi” avalen la seva tesi. S’ha preguntat, a més, com pot aspirar a la presidència algú que “ha aprofitat la violència d’Estat sobre ciutadans pacífics per demanar a les empreses catalanes que canviïn les seves seus socials, encara que afortunadament, el teixit productiu d’aquest país, que és de pimes, no s’ha anat”.

Per contra, Rovira ha presentat els republicans com la garantia per “estar determinats a avançar, des dels consensos de país, amb el progrés econòmic, social i dels drets i llibertats” dels catalans. “Nosaltres no som els que imposem la violència, ni els que exercim la repressió, ni els que fem venir la negra nit, ni els que convertim Catalunya en les tenebres. Nosaltres som els que posem llum, els dels somriures, els del groc, la il·lusió i l’esperança. I sabem que fent la revolta somrient escurcem la distància amb els que encara no saben que necessiten una revolució com aquesta”, ha sentenciat, tot demanant que els independentistes “somriguin perquè el somriure és la distància més curta entre dues persones”.

El també candidat republicà però líder de Demòcrates, Antoni Castellà, ha puntualitzat sobre el programa electoral i el full de ruta independentista que “no hi ha cap renúncia”, i que si l’independentisme torna a guanyar les eleccions i no és possible una negociació bilateral amb l’Estat, “recuperarem la via unilateral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia