Política

Puigdemont veu un govern de Cs, PSC i PP com el pitjor 155

Acusa Iceta de “discurs trampós” fent veure que hi ha un 155 bo i un de dolent, al qual el PSC “ha obert les portes”

Les mesures que ha pres La Moncloa fins ara amb l’aplicació del 155 seran només “un joc de nens” comparades amb les que vindran si, després del 21-D, governen Ciutadans, el PSC i el PP. Ho advertia ahir el president Puigdemont en una connexió en directe amb Brussel·les en l’acte que Junts per Catalunya (JxCat) va fer al Teatre L’Amistat de Mollerussa. “Si en poques setmanes ja veiem la devastació que estan disposats a fer, què faran en quatre anys?”, es demanava el candidat, segons recollia l’ACN. Puigdemont va centrar en el candidat del PSC, Miquel Iceta, la major part de les crítiques perquè, segons ell, fa un “discurs trampós” que dona a entendre que hi ha un “155 bo i un de dolent, com el colesterol”. Per al candidat de JxCat, només hi ha un 155 “dolent” que encara pot empitjorar i convertir-se en “molt dolent” si les tres forces unionistes guanyen. Per Puigdemont, el que “treu la son” a La Moncloa és que la nit del 21-D, quan s’obrin les urnes, es vegin “tots els vots grocs”, en al·lusió al color simbòlic en favor de la llibertat dels dos membres del govern i els dos líders socials empresonats.

La vigília de l’execució de l’ordre judicial de retirada del Museu de Lleida de les obres d’art de Sixena, aprofitant l’acte electoral de Mollerussa, Puigdemont va qualificar el PSC i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, de ser “col·laboradors necessaris i imprescindibles” de l’aplicació del 155 perquè “n’ha obert les portes”.

Trofeus de guerra

Per la seva banda, el conseller destituït pel govern espanyol Josep Rull va carregar des de l’escenari contra els líders del PP i Ciutadans, a qui acusava d’haver celebrat “com a trofeus de guerra” les empreses que traslladaven les seves seus fora de Catalunya. El cap de llista per Lleida de JxCat, Josep Maria Forné, va reclamar la victòria d’aquesta candidatura independentista per refermar “la dignitat de la reinstauració del president i del que significa”. En aquest sentit, el portaveu de la candidatura del president, Eduard Pujol, va defensar que les enquestes ja indiquen que hi ha una “marea” creixent de votants que apunten a una victòria de Puigdemont el 21-D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia