Política

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV)

Dates: Febrer de 1987

Història: Federació creada el 1987, amb l’impuls del PSUC i la participació de l’Entesa dels Nacionalistes d’Esquerra (ENE) i el Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC). L’objectiu d’ICV no era només refer l’espai comunista, molt tocat per la crisi interna i electoral dels anys vuitanta, sinó també articular un nou discurs i obrir-se als nous moviments socials. El 1998, les noves aliances amb grups ecologistes van comportar un canvi en la denominació oficial, que va passar a ser l’actual. Federada amb Izquierda Unida (IU), les creixents divergències amb la direcció d’aquesta formació van motivar la ruptura entre ambdues formacions el 1997. El sector fidel a les directrius d’Izquierda Unida es va escindir d’IC amb el nom d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), amb la qual, no obstant això, pactaria una coalició electoral el 2002 que s’ha mantingut ininterrompudament.

Ideari: És una organització de l’esquerra verda nacional que lluita per una societat d’homes i dones lliures i iguals, en un planeta habitable i que, amb la més àmplia participació ciutadana, impulsa la construcció d’una majoria social i política d’esquerres a Catalunya.

Eleccions: El juliol del 2015, ICV va acordar amb Podemos una candidatura conjunta anomenada Catalunya Sí que es Pot per concórrer a les eleccions esmentades, en què va obtenir 4 dels 9 diputats de la coalició. Va repetir la fórmula en les eleccions al Congrés dels Diputats del 20 de març. En les del 21-D es presenta en la coalició Catalunya en Comú, juntament amb EUiA, En Comú Podem, Podem i Equo, amb el suport de noms com ara Vicenç Navarro, Arcadi Oliveres i Joan Subirats.

Dirigents destacats: David Cid i Marta Ribas (coordinadors generals) i Ernest Urtasun (portaveu).

Web i xarxes socials:

http://www.iniciativa.cat/

https://www.facebook.com/IniciativaperCatalunyaVerds

@iniciativa



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.