Política

Podem Catalunya

Dates: 11 de març del 2014

Història: Podem és un producte sorgit directament del moviments del 15-M. El desembarcament de Podem a Catalunya es va produir el 21 de desembre de 2014, pocs mesos després de la seva estrena electoral en la convocatòria al Parlament Europeu, amb un míting multitudinari a la Vall d’Hebron. Malgrat tot, l’arquitectura d’aquest espai ha estat molt complexa, tant per l’aparició del fenomen Barcelona en Comú, les relacions entre la direcció estatal de Podem i la catalana i els vincles entre els partits i moviments que s’han articulat al voltant de Catalunya Sí que es Pot, que han donat com a resultat una inestabilitat manifesta al Parlament, sigui per la presència pública, sigui per la posició respecte al referèndum i la repressió subsegüent de l’1-O. Precisament a causa del rebuig de la direcció estatal a aquesta qüestió, el 6 de novembre passat, Albano Dante Fachin va anunciar que abandonava el partit i va registrar una plataforma de cara al 21-D.

Ideari: El seu programa parteix de la necessitat de garantir la justícia social, eliminar les desigualtats i construir una democràcia real.

Eleccions: En les eleccions del 27-S es va integrar a la candidatura Catalunya Sí que es Pot. En les eleccions del 21-D es presenta en el marc de la coalició Catalunya en Comú.

Dirigents destacats: Jéssica Albiach i Vicenç Navarro.

Web i xarxes socials:

https://catalunya.podemos.info/

@podem_cat

https://www.facebook.com/PodemBCN



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.