Política

Setge al procés sobiranista

ERC anuncia que portaran la situació de Junqueras a institucions europees

Sergi Sabrià lamenta “profundament” la decisió del Suprem de mantenir el vicepresident a la presó

El portaveu republicà considera que la resolució “no s’aguanta per enlloc jurídicament”

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha lamentat “profundament” la decisió del Tribunal Suprem (TS) de mantenir la presó provisional al president del partit, Oriol Junqueras. El dirigent republicà ha anunciat que la formació recorrerà a les institucions europees. El TS ha decidit aquest divendres mantenir en presó provisional el vicepresident del govern destituït per l’Estat.

En una entrevista a l’ACN, Sabrià ha admès que la decisió no els sorprèn, però ha creu que jurídicament “no s’aguanta per enlloc”. El republicà ha apuntat que la presó era revisable i que el mateix Junqueras ha tornat a deixar clar que és “un home de pau i que està disposat a treballar en una relació amb l’Estat per aconseguir els objectius polítics als que ERC mai renunciarà”. “No entenem en cap cas la decisió que s’ha pres”, ha insistit.

És per això que els republicans continuaran “batallant” davant el Tribunal Suprem i també portarà el cas a instàncies europees, per aconseguir que “quan abans millor, Junqueras pugui estar a casa seva amb els seus i fent política” pel país.

Sabrià s’ha mostrat confiat que almenys es pugui fer efectiva la petició de traslladar Junqueras a una presó catalana. Ha dit que això no satisfà les seves expectatives però sí permetria una millora “importantíssima” de cara a la seva família i a la “garantia” dels seus drets polítics.

Els magistrats del Suprem Miguel Colmenero (que és el ponent), Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde han dictat una interlocutòria on, per unanimitat, argumenten que existeixen indicis de delicte de rebel·lió, sedició i malversació. També justifiquen que hi ha “risc rellevant” de reiteració delictiva perquè no hi ha “cap element” que permeti a la sala entendre que Junqueras “té la intenció d’abandonar la via seguida fins ara”.

La decisió judicial arriba després de la vista que va tenir lloc aquest dijous al TS, en la que la defensa de Junqueras sol·licitava la seva llibertat i apel·lava al compromís del líder republicà per la negociació política i les vies pacífiques. També argumentava que el clima a Catalunya s’ha calmat i que s’ha de garantir el seu dret de participació política perquè ha estat escollit diputat en les eleccions del 21 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona