Política

Setge al procés sobiranista

Òmnium: “Caldrà fer molta feina perquè la llibertat sigui possible”

L’entitat sobiranista lamenta la decisió del Suprem de mantenir el vicepresident Junqueras tancat a la presó

Confia que els partits independentistes es posin d’acord per formar un govern “fort”

Òmnium Cultural ha lamentat la decisió que el Tribunal Suprem (TS) ha pres aquest divendres de mantenir el vicepresident Oriol Junqueras tancat a la presó.

La membre de la Junta de l’entitat sobiranista Eulàlia Soler ha indicat que ara cal mantenir-se “ferms” després d’una decisió que els “entristeix”. “Hem de seguir demanant la llibertat” de Junqueras, de Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, ha afegit. En aquest sentit, ha reconegut que “caldrà fer molta feina i seguir treballant molt perquè la llibertat sigui possible”.

Soler també s’ha referit a les negociacions per formar un govern independentista; s’ha mostrat confiada que els partits independentistes es posin d’acord per formar un executiu “fort”. Ha assenyalat que el resultat del 21-D va ser “clar” i que la majoria independentista d’escons al Parlament ha de possibilitar que els partits arribin a acords per “tirar endavant el país”. “És el moment dels partits, no volem entrar en quins són els pactes que s’han de fer, estem convençuts que, com han fet en altres moments, es posaran d’acord”, ha insistit.

L’activista ha fet aquestes declaracions durant l’acció de l’Arbre dels Desitjos de Llibertat que l’entitatha organitzat a la plaça de la Catedral de Barcelona. L’activitat ha consistit en penjar desitjos de llibertat per als “presos polítics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia