Política

Setge al procés sobiranista

L’ultradretà VOX aplaudeix la decisió del Suprem: “És el millor regal de Reis”

L’advocat de la formació, que exerceix l’acusació popular, celebra que els magistrats rebutgin “l’argument absurd que a Espanya hi ha presos polítics”

Confia que Llarena mantingui el mateix criteri quan revisi la situació de Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

L’advocat i secretari general del partit ultradretà VOX, Javier Ortega, ha celebrat aquest divendres la decisió del Tribunal Suprem (TS) espanyol de mantenir Oriol Junqueras a la presó, on es troba tancat des del 2 de novembre.

Els tres magistrats de la sala d’apel·lacions del Suprem que havien de revisar la situació del vicepresident s’han alineat amb el criteri de la Fiscalia i l’acusació popular –que exerceix VOX– i han decidit mantenir a la presó Oriol Junqueras. El partit d’extrema dreta ja havia demanat als magistrats de la sala d’apel·lacions que mantinguessin la mesura cautelar. Per això, després de conèixer la decisió del Suprem (presa per unanimitat), el lletrat ha celebrat el pronunciament. “És el millor regal de Reis per a la democràcia i l’estat de dret”, ha manifestat Ortega a les portes del tribunal després que la sala els hagi comunicat la decisió.

El lletrat també ha aplaudit que “la sala no hagi entès de cap manera l’argument absurd [segos ell] que a Espanya hi ha presos polític i que es persegueixen idees”. En aquest sentit, ha avalat l’argument dels tres magistrats de la sala, que justifiquen que existeix risc de reiteració delictiva.

Per Ortega, “no hi ha cap argument” que els faci creure que, en cas que Junqueras quedés lliure, no tornaria a incidir en la via unilateral. “Si forma part de les institucions res fa pensar que, des d’allà dins, no torni a fer el mateix que ha fet en mesos anteriors”, sosté.

A més, confia que aquest mateix criteri es mantingui durant tot el procediment. El proper 11 de gener Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart declararan davant del jutge instructor, Pablo Llarena, que també els podrà preguntar sobre el fons de la qüestió i no només sobre la mesura cautelar de presó preventiva. Ho fan a petició de les seves defenses per intentar que surtin en llibertat.

Per contra, l’advocat de VOX ha avançat que no s’oposaran al trasllat de Junqueras a una presó catalana si així ho sol·licita la seva defensa. L’advocat del líder d’ERC, Andreu Van den Eynde, va avançar que sol·licitarà el trasllat perquè el republicà pugui sortir de presó per anar als plens del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia