Política

Setge al procés sobiranista

Els comuns critiquen la decisió de mantenir Junqueras a la presó

Ada Colau opina que és una “bogeria” que el vicepresident continuï empresonat “per un tema polític”

La número 2 de Catalunya En Comú-Podem, Elisenda Alamany, qualifica la interlocutòria pròpia d’un “tribunal de la inquisició”

El món dels comuns ha lamentat aquest divendres la decisió del Tribunal Suprem (TS) espanyol de mantenir de mantenir el líder d’ERC a la presó, on es troba tancat des del 2 de novembre.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat en declaracions a Ràdio Barcelona, que la presó preventiva és una mesura “molt excepcional” i s’ha queixat que, en aquest cas, “s’està aplicant per un tema polític”. “És una bogeria i una absurditat més enllà de les idees que tingui cadascú”, i més quan no ha fet cap acte de violència, ha dit.

Colau ha assegurat que el fet que Junqueras no surti de la presó és una “mala notícia” per a ell i la seva família, però també per a la democràcia. “Les discrepàncies en política no només són legítimes, sinó que són positives i necessàries, però s’han de resoldre políticament, no judicialment”, ha conclòs.

També ha criticat la interlocutòria del Suprem la número 2 de Catalunya En Comú-Podem, Elisenda Alamany, que l’ha qualificada de “pròpia d’un tribunal de la inquisició” i d’“atemptat a la llibertat ideològica”. “Tots i totes al costat de la llibertat i els drets democràtics”, ha instat .

En la mateixa línia, el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha denunciat que l’argumentació dels magistrats del Suprem és “inquisitorial, irresponsable i sense parangó a Europa”, ja que “desconeix principis elementals de l’Estat de Dret”.

L’advocat i també tinent d’alcaldia barceloní Jaume Asens ha afirmat que a Oriol Junqueras “se’l manté a la presó per no acatar la Constitució i per delictes que no existeixen a Europa”. “Això és ser un pres polític”, ha constatat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia