Política

POLÍTICA

Òmnium reclama als partits sobiranistes “màxima unitat i generositat” per garantir la investidura i les institucions

L’entitat fa una crida a “fixar uns objectius mínims de país” i defensa que Puigdemont és “l’únic candidat que hi ha sobre la taula”

L’entitat sobiranista entén que a l’actual “context polític complex i que no hi ha solucions ràpides ni fàcils”

Òmnium Cultural demana als partits sobiranistes “màxima unitat i generositat” per tal que, com més aviat millor, es pugui fer la investidura, formar govern i restituir les institucions.

En una declaració sobre el moment polític actual que ha redactat l’entitat i s’ha llegit aquest dissabte a l’Escola Súnion de Barcelona, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat a Junts per Catalunya, ERC i CUP que fixin “uns objectius mínims de país que siguin àmpliament compartits i que permetin sumar més persones al projecte republicà”, sempre des del respecte a “les estratègies de cada partit”.

Mauri ha especificat que la demanda de generositat és “per a tots els partits sobiranistes” i que a Òmnium “no li correspon” valorar la possibilitat de noms alternatius a la Presidència de la Generalitat, i en aquest sentit ha remarcat que el candidat és “Carles Puigdemont perquè així ho ha decidit la majoria del Parlament i així ho ha dit el president” de la cambra, Roger Torrent.

L’entitat sobiranista entén que a l’actual “context polític complex i de repressió, les respostes polítiques també han de ser complexes, i que no hi ha solucions ràpides ni fàcils”.

Però “a partir de les legítimes estratègies de cada partit”, Òmnium ha demanat que “es treballi des del sobiranisme per fixar uns objectius mínims de país que siguin àmpliament compartits i que permetin sumar més persones al projecte republicà i avançar cap a la seva materialització”.

Preguntat pels periodistes, Mauri ha assenyalat també que, hores d’ara, Puigdemont és “l’únic candidat que hi ha sobre la taula” per presidir la Generalitat i ha insistit que les forces sobiranistes treballin “per fer possible aquest mandat sorgit de les urnes”, ha declarat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Kim Ki Nam, el mestre de la propaganda de Corea del Nord

BANYOLES

La CUP proposa un pla per eliminar els barracons en quatre anys

BANYOLES
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona