Política

Territori

Roquer deixarà el Consell de l’Alt Empordà

Suport extern d’ERC a Vila per fer fora el PSC del govern de Llançà

El president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, deixarà la presidència de la institució supramunicipal per dedicar-se al Parlament, tot i que la renúncia no necessàriament serà imminent. Roquer, que fins al 30 de gener passat era el director dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, mantindrà l’alcaldia de Borrassà. El govern al Consell entre el PDeCAT i el PSC resistirà el que resisteixi Roquer a les pressions internes que té dins el partit. D’entre els candidats a substituir-lo destaca Josep Maria Cervera, però també ho fan Montse Mindan i Sònia Martínez.

Després de l’imminent trencament del govern de Llançà arran que Vila ja va dir que refusava de deixar l’alcaldia a Guisset (PSC), tot fa pensar que el següent és el Consell, on Roquer governa també amb el PSC.

A Llançà, ERC, a l’oposició després que la moció de censura del PDeCAT i el PSC els va fer fora, presta ara suport a Vila perquè faci fora del govern els dos regidors del PSC. El portaveu d’ERC, Guillem Cusí, assegura que el suport que ofereix serviria per “garantir la governabilitat de Llançà” i que no demanarien cap cas entrar al govern. “El suport seria des de l’oposició, perquè les divergències locals així ens ho exigeixen, però de manera constructiva”, va dir Cusí, que es faria “corresponsable del trencament”. En el ple de dilluns, Vila va reafirmar que difícilment podrà donar l’alcaldia a Guisset.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia