Política

Política municipal

obituari

Mor als 59 anys l’exalcalde de Blanes Josep Marigó

Va ocupar el càrrec durant dos mandats i va estar vinculat a diversos òrgans de direcció del PSC

L’exalcalde de Blanes Josep Marigó ha mort aquest dimarts als 59 anys. Marigó es va convertir en batlle del municipi per primer cop durant el mandat del 2003 al 2007. Va tornar a ocupar el càrrec entre el 2011 i el 2015 i en les darreres eleccions municipals va ser substituït per Miquel Lupiáñez.

Marigó es va afiliar al partit dels socialistes l’any 1998 i un any després va entrar en política municipal, primer com a regidor del consistori. Durant aquests anys, ha ocupat diversos òrgans de direcció del PSC. Entre ells, el de primer secretari de l’Agrupació Local de Blanes, la presidència del Consell de Federació del PSC a les comarques gironines i va ser membre del Consell Nacional del PSC.

També va ser diputat provincial i president del Dipsalut. La formació ha lamentat a través d’una piulada la mort de Marigó assegurant que “se’n va un bon home, una persona íntegra i amable”.

Va néixer l’any 1959 a Pineda de Mar (Maresme) i era tècnic especialista en mecànica i electricitat de l’automòbil. Amb aquesta especialitat va exercir de professor de secundària a l’institut Lluís Companys de Tordera.

La seva vinculació política es va iniciar fa 20 anys, quan l’any 1998 es va afiliar al PSC. Un any després va irrompre en política local. Primer ho va fer com a regidor a l’Ajuntament de Blanes i l’any 2003 es va convertir en alcalde del municipi. Ho va ser fins al 2007 i, de nou, del 2011 al 2015. En els darrers comicis Lupiáñez el va substituir al capdavant del partit.

Des del PSC, han lamentat la seva mort a través d’una piulada a Twitter on han lloat la seva figura i han assegurat que “Blanes el recordarà com un bon alcalde al servei dels seus conciutadans”.

A banda de la vessant política, estava vinculat a diverses entitats i organitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia