Política

Setge al procés sobiranista

Gabriel: “Volem posar en evidència que se’ns persegueix per motius polítics”

L’exdiputada de la CUP defensa que els delictes que se’ls atribueix “no existeixen” i que l’Estat treballa per “convertir-nos en culpables”

Considera que hi ha base per a una petició d’asil si les autoriats espanyoles en demanen l’extradició a Suïssa

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha defensat aquest dimecres que els delictes que s’atribueixen als dirigents independentistes investigats per la justícia espanyola “no existeixen” i que pateixen “una persecució política”.

La militant cupaire, que es troba a Suïssa i aquest dimecres no ha comparegut a la cita que tenia amb el jutge del Tribunal Suprem (TS) espanyol Pablo Llarena, ha explicat en declaracions a TV3 que “marxar del país no és decisió agradable”. “És dur i dolorós, però el meu compromís és amb la democràcia i els drets fonamentals. Des d’aquí hi contribuiré denunciant la situació”, ha afegit.

Poc després de fer-se pública la decisió del d’ordenar la seva detenció en territori espanyol, Gabriel ha denunciat que des de l’Estat s’està “treballant per convertir-nos en culpables” i se’ls està” aplicant un dret penal d’enemic”.

En aquest sentit, ha assenyalat que volen posar “un mirall davant a l’Estat espanyol, la seva judicatura i l’executiu per posar en evidència que s’ens persegueix per decisions polítiques”. “Els delictes que ens volen atribuir no existeixen, és una persecució política”, ha assegurat.

Gabriel ha comentat que ella “no hauria triat mai viure a Suïssa” i que li agradaria tornar aviat a casa, però ha reconegut que aquesta és una decisió que “està en mans dels operadors jurídics”. En qualsevol cas, ha avançat que, si les autoritats judicials espanyoles decideixen cursar una demanda d’extradició a Suïssa, “creiem que hi ha base per a una petició d’asil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia