Política

Rajoy reclama per a Catalunya un candidat lliure d’afers judicials

El president espanyol, Mariano Rajoy, va insistir ahir a reclamar que a Catalunya “torni el sentit comú, la lògica i la raó” i es presenti a la investidura com a president algú “que no sigui un candidat involucrat en assumptes judicials”. En una convenció del partit a Saragossa, Rajoy va advertir que qui sigui finalment escollit haurà de dir que, independentment del que pensa, respectarà la llei “i signarà la vigència de l’estat de dret perquè això fa que hi hagi convivència ordenada en qualsevol lloc”. Després del Consell de Ministres de la vigília, el portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, ja havia exigit al Parlament que pensi en un nom que no estigui encausat i que tampoc pugui ser objecte d’un procés penal en el futur si el que es vol és “restablir la normalitat” i obrir un diàleg institucional.

Rajoy també presumia ahir que ha estat el govern del PP el que ha aplicat l’article 155 davant dels que “atempten” contra la unitat de l’Estat i la “sobirania nacional”. Rajoy també va refermar que vol reformar el sistema de finançament de les comunitats, per a la qual cosa va demanar al PSOE, que amb el PP controla la majoria, s’assegui a negociar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia