Política

trànsit

infraestructures

Milloraran la GIP-5129, que va de Vilafant a Borrassà

La Diputació hi destinarà una partida perquè es condicionin 1.600 metres del recorregut sinuós, en el tall més pròxim a Borrassà

Asfaltaran també el camí de terra que porta fins a les Forques

El condicionament de la carretera GIP-5129, que comunica Vilafant i Borrassà, serà un fet l’any vinent, un cop s’haurà executat el projecte impulsat per la Diputació i que es troba en el període de posada a licitació de les obres. Els treballs, que afecten 1.600 metres entre el punt quilomètric 1,240 i el nucli de Borrassà, tenen per objectiu l’ampliació de la calçada existent i l’eliminació o el millorament del revolts més tancats. Els treballs també preveuen adequar els accessos a camins secundaris i a finques privades, així com la millora del drenatge i la reparació dels recs on desaigüen aquests drenatges per tal que l’expulsió de l’aigua de la carretera sigui més efectiva.

La millora farà que en els trams on s’aprofiti l’asfaltat actual s’eixampli la carretera dels cinc metres actuals a set, de tal manera que hi hagi dos carrils de tres metres per cadascun dels sentits i dos vorals per banda de mig metre. En el projecte es procura aprofitar l’asfalt actual intentant també de millorar el peralt dels revolts, que es tendiran a obrir per tal de fer-los més segurs. Aquesta carretera té una fluïdesa de trànsit del voltant de 600 cotxes per dia, segons les dades del projecte, que són del 2013. Els treballs es preveuen executar en sis mesos a partir del començament i s’estima que costarà 808.325 euros, cost final que serà més baix fruit de la licitació. Ara mateix el procés és en període de licitació i les empreses que aspiren a fer les obres tenen fins al 26 d’aquest mes de temps per presentar les seves ofertes.

Nova pavimentació

Els pròxims mesos es pavimentarà el camí que surt de la GIP-5129 fins al municipi de Santa Llogaia d’Àlguema i la carretera de les Forques, a Vilafant, un vial que permet comunicar amb l’altre costat de l’autopista AP-7, a través d’un pont elevat. L’actuació preveu asfaltar tot el tram que recorre el terme municipal de Borrassà i completar, així, la part pavimentada existent que va del límit d’aquest poble fins a Santa Llogaia d’Àlguema. El camí en el qual s’actuarà és de terra i té quatre metres d’amplada, aproximadament.

El projecte té un pressupost de 49.889 euros i ha rebut una subvenció de la Generalitat per a inversions en camins públics locals de 48.716 euros. La resta, 1.172 euros, seran aportats per l’Ajuntament de Borrassà, que valora aquest camí perquè representa una alternativa interessant de comunicació local a les vies ràpides.

LA DATA

26.03.18
Termini.
Aquest és el darrer dia de presentació d’ofertes per a totes les empreses que ho considerin oportú.

LES XIFRES

808.325
euros.
El cost de les obres que ha estimat la Diputació per condicionar la carretera GIP-5129.
48.716
euros.
El cost de les obres que ha estimat l’Ajuntament de Borrassà per asfaltar el camí fins a les Forques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona