Política

POLÍTICA

La Fiscalia i les acusacions demanen una ordre de detenció per a Marta Rovira

La secretària general d’ERC no ha comparegut a la cita d’aquest divendres al Suprem

L’ordre de detenció sol·licitada és de moment només a nivell estatal

La Fiscalia, l’advocacia de l’Estat i l’acusació popular exercida pel partit ultradretà Vox han demanat al jutge del Tribunal Suprem (TS) espanyol Pablo Llarena que emeti una ordre per detenir Marta Rovira a nivell estatal.

La secretària general d’ERC estava citada aquest divendres per comparèixer en una vista per revisar les mesures cautelars i, per tant, amb el risc de poder ingressar a la presó. La número 2 d’ERC ha anunciat aquest matí que marxava a l’exili i no ha comparegut a la vista. Per aquest motiu, el Ministeri Públic i les acusacions han instat Llarena a fer el pas i dictar una ordre per detenir-la i lliurar-la davant la justícia espanyola. L’ordre que han sol·licitat seria, de moment, a nivell estatal.

La darrera paraula la té el jutge que aquesta tarda (a les cinc, aproximadament) donarà a conèixer la interlocutòria on decideix la situació personal de Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell, dels investigats en la causa que instrueix contra els dirigents independentistes. Serà llavors quan aclareixi si dicta la de Rovira o d’altres ordres de detenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia