Política

POLÍTICA

Puigdemont crida “a la unitat del sobiranisme”

El seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, assegura després de visitar-lo a la presó de Neumünster que ha vist el president “ferm, amb coratge i determinació”

El president es considera “un pres polític” i “confia en la justícia alemanya”

El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es manté “ferm, amb coratge i determinació”. El líder de Junts per Catalunya (JxCat) ha fet una crida “a la unitat del sobiranisme”.

Així ho ha assegurat el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, després de visitar-lo a la presó alemanya de Neumünster, on es troba sota custòdia a l’espera que les autoritats judicials del país decideixin sobre la petició d’extradició cursada per l’Estat espanyol.

En una breu atenció als mitjans a la sortida del centre penitenciari, el lletrat ha assegurat està “molt més animat” després de parlar amb Puigdemont perquè l’ha vist “absolutament ferm, amb coratge i determinació”. “Ha repetit diverses vegades que no defallirà, que no surrender (no em rendiré)”, ha afegit.

L’advocat ha traslladat en nom del seu client una “crida a la unitat del sobiranisme” i també el seu “agraïment a tota la gent que li dona suport”, en particular als qui ja li han enviat cartes o s’han acostat a la presó. A més, ha expressat la seva “solidaritat” amb “totes les persones que han patit violència als carrers aquests dies a Catalunya”.

Alonso-Cuevillas ha indicat que Puigdemont està rebent un “tracte exquisit” per part dels serveis penitenciaris” i també el suport dels presos amb qui “comparteix instal·lacions”. “Està en perfecta forma, tant física com anímica”, ha afirmat.

L’advocat ha assenyalat que ara cal “esperar a veure què passa amb l’extradició” i ha afegit que Puigdemont “confia molt amb la justícia alemanya”. En qualsevol cas, el president “es considera un pres polític, i com a tal està perfectament disposat a suportar el que calgui”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona