Política

POLÍTICA

Les mobilitzacions de la Primavera Catalana provoquen talls de trànsit durant tota la jornada

Aquesta tarda desenes de manifestants tallen l’AP-7 i l’N-340 a l’Ampolla i també hi ha afectacions a l’AP-7 a Tortosa i a l’Agullana

L’N-154, interrompuda aquest vespre per una manifestació a Puigcerdà

Els Mossos desallotgen els manifestants que ocupaven l’A-2 a Soses des de feia hores

Diverses mobilitzacions de protesta per la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya han afectat de nou aquest dimarts a la tarda les principals vies interurbanes catalanes. La situació s’ha normalitzat passades les vuit del vespre, quan els Comitès de Defensa de la República (CDR) han donat per finalitzada “la nova jornada de lluita ”.

Desenes de manifestants han tornat a tallar cap a dos quarts de sis de la tarda la carretera N-340 al seu pas per l’Ampolla (Baix Ebre). A les sis han arribat al lloc efectius dels Mossos d’Esquadra i els concentrats han desplaçat la protesta a l’AP-7, que ha quedat interrompuda en sentit nord per una marxa lenta. La protesta s’ha dispersat cap a dos quarts de vuit.

No obstant això, l’N-340 continuava tallada a les set de la tarda per les tasques de neteja d’una pila de pneumàtics que els manifestants han encès abans de marxar. Efectius dels Bombers han apagat el foc.

L’AP-7 també s’ha vist afectada per una altra acció a pocs quilòmetres de la primera, a l’altura de Tortosa.

Els talls d’aquestes vies se sumen als que hi ha hagut al llarg de tot el dia a diversos punts de la xarxa viària catalana convocats per diversos Comitès de Defensa de la República (CDR). N’hi ha hagut l’AP-7 a Figueres i l’Agullana o l’A-2 a Soses (Segrià).

Aquest últim tram s’ha reobert al trànsit després de la intervenció dels Mossos, que cap a les sis de la tarda han desallotjat els concentrats amb una càrrega. La policia ha empès els concentrat que des de feia unes set hores eren en aquest punt amb els escuts i ha fet cops de porra fins que ha tret tothom de l’autovia. Els manifestants han quedat aleshores a l’altra banda de la tanca de seguretat de la carretera, amb el grup de policies just al seu davant, situat a la calçada.

La via no s’ha reobert definitivament al trànsit en tots dos sentits fins a les set de la tarda a causa de l’actuació policial, que ha causat almenys un ferit. Es tracta d’un home que ha estat atès pels serveis del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i que ha estat traslladat en ambulància a un centre hospitalari.

Els Mossos han desallotjat també els prop de 300 manifestants que aquest dimarts a la tarda tallaven l’N-II a Hostalets de Llers (Alt Empordà). Els concentrats han respost a la crida del CDR que, un cop els antiavalots els han desallotjat de l’AP-7 tallada des de les sis del matí, han optat per ocupar aquesta carretera propera. El tall ha causat fins a 11 quilòmetres de retenció. Els agents, com han fet a l’AP-7, han encerclat els manifestants i els han desallotjat d’un en un. Als que resistien passivament els han empentat per sobre de les tanques que separen del voral. Els manifestants han cridat consignes contra els mossos com ara “Els Mossos també són forces d’ocupació” i han cantat Els Segadors durant el desallotjament. A les dues de la tarda, el trànsit s’ha reprès en sentit nord on es dona pas alternatiu però continua tallat en sentit sud, ara pels mossos. A la mateixa hora s’ha reprès el trànsit a l’AP-7 en els dos sentits.

Accions a Puigcerdà

Aquest vespre les accions s’han desplaçat al nord del país, amb diversos punts afectats a Puigcerdà.

Unes 150 persones han tallat de nou aquest dimarts les carreteres N-152 i N-154 a les proximitats amb el pas fronterer amb França. La mobilització ha estat convocada pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de la Cerdanya, que ha programat diverses accions durant tota la setmana.

La concentració s’ha iniciat pocs minuts abans d’un quart de set de la tarda, quan un grup de manifestants ha ocupat la calçada a la plaça Europa de la capital cerdana, impedint així el pas cap a la localitat francesa de la Guingueta d’Ix (Bourg Madame) i l’accés a Llívia.

La protesta, que s’ha desenvolupat fins a les vuit del vespre en un ambient festiu i pacífic, no ha comportat massa complicacions en el trànsit, ja que en la majoria dels casos era possible arribar a la seva destinació desviant-se cap a l’hospital transfronterer de Cerdanya, tret d’alguns camions que sí que s’han hagut de quedar aturats.

I a la nit,

a la Vall d’en Bas

L’última acció de la jornada s’ha produït poc abans de les nou de la nit la Vall d’en Bas. desenes de persones han tallat la carretera C-37 a la boca nord dels túnels de Bracons, en tots dos sentits de la marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia