Política

Puigdemont convida l’Estat a “canviar d’estratègia”

Creu que té una “oportunitat” amb la resolució de l’ONU que insta a respectar els drets de Jordi Sànchez, a qui dona suport per ser investit

Roger Torrent ja fa oficial la candidatura

El president exiliat insisteix a reclamar negociacions bilaterals sense condicions

El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha instat aquest migdia l’Estat a un “canvi d’estratègia” en la seva posició en el conflicte amb Catalunya, i ha constatat que la resolució del Comitè de Drets Humans de l’ONU que cautelarment insta a respectar els drets polítics de Jordi Sànchez com a presidenciable li brinda una “oportunitat”, si l’accepta, per fer un “primer pas” cap a una resolució política. “Hem de reclamar a l’Estat un canvi d’actitud, que deixi d’entorpir en la responsabilitat del Parlament”, ha exigit des de Berlín, en la seva primera conferència de premsa després d’haver sortit ahir de la presó de Neumunster.

Davant d’un núvol de mitjans, i acompanyat d’una nodrida representació de la majoria parlamentària independentista, amb diputats de JxCat i alguns d’ERC, Puigdemont ha refermat el suport, que aquesta setmana ja havia fet públic per carta, a la candidatura de Jordi Sànchez, que el president del Parlament Roger Torrent ha oficialitzat minuts després d’acabar la roda de premsa. Aquí vol posar ara “tota la força” Puigdemont, tot i que també ha insistit que ell no renuncia a la possibilitat de ser investit president més endavant, per la qual cosa ha descartat la possibilitat de deixar l’acta de diputat per possibilitar precisament el nomenament de Sànchez en una segona volta, en cas que no pugui mantenir la delegació de vot aprovada per la mesa i que la CUP no es mogui de l’abstenció anunciada.

El president apartat pel 155 ha tornat a reclamar a l’Estat un diàleg bilateral i “sense condicions” per trobar una solució política, i ha insistit en la necessitat de la mediació d’un país o organització internacional si no hi ha altra opció per engegar les converses. Puigdemont ha anunciat que es quedarà a Berlín fins que es resolgui el seu procés judicial a Alemanya, si bé la seva intenció quan pugui és tornar a la seva residència de Bèlgica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia