Política

ERC posa les bases d’una “estratègia compartida” nova

Aragonès avala el nou full de ruta de les joventuts basat a “acumular forces”

Insta el govern espanyol a negociar

Esquerra vol consolidar el gir marcat per la direcció per reagrupar-se i ampliar la base, i convidarà el sobiranisme a unir-se al seu nou full de ruta. L’adjunt a la presidència del partit, i líder de facto Pere Aragonès, va instar ahir l’independentisme a “plantejar-se un nou pas endavant estratègic”, amb la posada en marxa d’una “estratègia compartida” que passi de totes totes per “l’acumulació de forces”. Aragonès avalava també així, aprofitant la clausura de la seva conferència nacional a Vilafranca, la ponència aprovada aquest cap de setmana per les joventuts, les històriques JERC, que des d’ahir, per cert, canvien la imatge corporativa i passen a anomenar-se Jovent Republicà. El líder de facto ja anunciava que aquesta no és res més que l’avantsala de la conferència nacional que ERC farà a final de juny, en què dibuixarà la nova estratègia, ja esbossada en els últims mesos pels dirigents però encara no oficialitzada ni debatuda en profunditat, que passarà per “sumar cada vegada més gent”, internacionalitzar el conflicte, ocupar tots els espais des d’on es pugui tirar endavant el projecte (del govern als ajuntaments, passant per sindicats, entitats o moviments estudiantils) i fer de la República, en definitiva, la “causa dels drets civils i polítics”.

Aragonès recalcava que la negativa alemanya a extradir Puigdemont per rebel·lió ha fet que la justícia espanyola s’hagi mirat al mirall. “I no s’ha agradat gens”, creu. Per això, com va fer el president després del seu alliberament, aprofitava ahir per demanar a l’Estat que s’assegui a parlar, “no d’autonomia, sinó de sobirania”, aclaria. “Els tornem a dir que treguin la política del Suprem i la posin en una taula de negociació”, subratllava.

Aval de les bases

El portaveu nacional de les joventuts, Pau Morales, no sols hi donava suport, sinó que presumia que són pioners “a rellançar l’estratègia republicana” amb la ponència aprovada, i cridava a organitzar-se a partir d’ara per desplegar-la, tot “interpel·lant tothom”.

La cita culminava de fet una setmana en què ERC ha celebrat una quinzena d’assemblees territorials per analitzar la situació política amb la militància, explicar els canvis a l’executiva arran de la presó del president, Oriol Junqueras, i l’exili de la secretària general, Marta Rovira, i apuntar la nova estratègia, que segons fonts de la direcció s’ha rebut amb total suport de les bases.

LA FRASE

Ara caldrà que el treball del moviment republicà sigui més ampli i transversal que mai
Pere Aragonès
adjunt a la presidència d’erc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia