Política

L’alcalde de Viladecans, sorprès per “la importància” dels delictes que s’imputen a la detinguda

Carles Ruiz lamenta que la situació política a Catalunya depengui “exclusivament” de decisions judicials

El batlle expressa el seu malestar per la durada i “espectacularitat” de l’operació policial

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz (PSC), s’ha mostrat sorprès aquest dimarts per “la importància” dels delictes que s’imputen a la veïna d’aquest municipi del Baix Llobregat detinguda aquest matí per la Guàrdia Civil com a suposada “coordinadora” dels anomenats Comitès de Defensa de la República (CDR). El cos policial espanyola la relaciona amb delictes de rebel·lió i terrorisme pels aixecaments de barreres a les autopistes durant la Setmana Santa.

En comunicat, Ruiz ha explicat que “la veïna detinguda aquest matí és coneguda en els cercles polítics i associatius locals i sorprèn la importància dels delictes que se li imputen”. “Sabem que les diligències són secretes, però, des del respecte a la Justícia, desitgem que sigui innocent”, ha afirmat.

L’alcalde ha lamentat que la situació política catalana depengui “exclusivament” de decisions judicials. En aquest sentit, ha assegurat que des de l’Ajuntament de Viladecans sempre s’ha apostat “de forma unànime” pel diàleg com a “única via possible de solució”. Per això insten les parts a cercar solucions “democràtiques respectuoses amb totes les opinions i els sentiments”.

Finalment, Ruiz ha expressat “malestar” per la durada de l’actuació policial, que ha començat a les 7 del matí i ha acabat a les 12 del migdia. Segons ha explicat, el tall de tots els accessos a la plaça, que està en obres, “ha provocat incomoditat i alarma” entre la ciutadania. Al seu parer, a l’acció “li ha sobrat espectacularitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia