Política

Dos veïns de l’Hospitalet declaren davant els Mossos per la manifestació del 25 de març a Barcelona

Una cinquantena de persones es concentren a les portes de la comissaria per donar-los suport

ERC, PDeCAT i CUP de l’Hospitalet anuncien una moció per instar l’Ajuntament a defensar els drets i llibertats dels veïns del municipi

Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest divendres a la tarda davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra del carrer Teide de l’Hospitalet de Llobregat per donar el seu suport a dos veïns del municipi que hi han anat a declarar en relació a la seva participació a la manifestació del passat 25 de març a Barcelona, contra la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya.

Segons ha explicat la seva advocada a la sortida, els veïns, un home i una dona que són parella, van ser identificats per la Guàrdia Urbana de forma “totalment aleatòria” un cop va finalitzar la manifestació i sense cap mena de justificació. Durant l’interrogatori se’ls ha informat que a tots dos se’ls acusa de suposats desordres durant la manifestació i a un d’ells d’atemptat contra l’autoritat.

L’advocada dels acusats, que s’han negat a declarar, confia que el cas s’arxivi perquè els mossos no han presentat cap prova documental contra ells i cap representant de la Guàrdia Urbana ha assistit a l’interrogatori per exposar la seva versió. “El cas no s’aguanta per enlloc”, ha sentenciat.

La parella, que ha arribat a la comissaria dels Mossos als volts d’un quart de sis de la tarda, ha estat rebuda per veïns i amics agrupats en diferents CDR del municipi i pels regidors del PDeCAT, ERC i la CUP al consistori. A la seva sortida s’ha llegit un manifest i la concentració ha finalitzat sense cap tipus d’incident.

La parella ha agraït “les mostres de solidaritat i caliu de tots els presents”. “Avui som nosaltres, però demà pot ser qualsevol altre. La nostra força és que som poble i si ens toquen a un ens toquen a totes”, han afegit.

Moció contra la criminalització dels CDR

Hores abans de la concentració, els grups municipals d’ERC, el PDeCAT i la CUP–Poble Actiu de l’Hospitalet de Llobregat han anunciat que presentaran una moció conjunta al ple municipal de dimarts vinent “amb el clar objectiu de demanar a l’Ajuntament que, com a institució més propera, es posicioni en defensa dels drets i llibertats de les seves veïnes davant la criminalització i atacs de les forces de seguretat de l’Estat espanyol i del sistema judicial cap als CDR”.

El text destaca el reconeixement de la protesta, les mobilitzacions, la desobediència i resistència civil activa i no violenta, “com a formes d’acció política absolutament legítimes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona