Política

Els cinc càrrecs electes del Ripollès investigats pel 8-N no declaren i reivindiquen la “legitimitat” de la protesta

Els dos regidors de la CUP s’han quedat fora del jutjat per seguir fent “desobediència pacífica” on hi havia 350 persones concentrades en suport

Els tres càrrecs electes d’ERC investigats pel tall del Coll d’Ares durant la vaga general del 8-N per un suposat delicte de desordres públics s’han acollit al dret a no declarar. Es tracta de les alcaldesses de Vallfogona i Pardines, Carme Freixa (ERC) i Núria Pérez (IdP) i el regidor de Ripoll Roger Bosch (ERC).

Els altres dos regidors de la CUP que també estaven citats, Santi Llagostera i Mariona Baraldés, han decidit quedar-se fora del jutjat i continuar fent “desobediència pacífica”. Tots cinc reivindiquen la “legitimitat” de la protesta i han rebut l’escalf de més de 350 persones, entre veïns, regidors i algun diputat, que han cridat “no esteu sols” i “ho tornaria a fer”.

L’advocat dels regidors d’ERC, Joan Boix, ha explicat que ja han demanat el sobreseïment de la causa perquè aquell dia “no van cometre cap delicte” i que no hi va haver cap tipus de violència. I ha afegit que en l’atestat dels mossos es diu que era un “acte festiu” i una mena de “pícnic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia