Política

El Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona pregunta a Llarena si vol investigar Salvadó i Jové per rebel·lió

El magistrat que investiga els preparatius de l’1-O assenyala que tots dos acceptaven assumien a la “possibilitat” que hi hagués violència en el camí a la independència

El jutge cita a declarar com a investigat l’exsecretari de Difusió del Govern per la publicitat del referèndum

El Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que instrueix una causa sobre els preparatius del referèndum de l’1 d’octubre, ha preguntat al jutge del Tribunal Suprem (TS) espanyol Pablo Llarena si vol investigar per rebel·lió l’exsecretari d’Hisenda de la Generalitat Lluís Salvadó i l’ex-secretari general d’Economia Josep Maria Jové.

Segons ha avançat TV3, el jutge barceloní ha remès un escrit a Llarena perquè sotmeti al seu criteri la possibilitat d’incloure Jové i Salvadó pel delicte de rebel·lió en la causa que instrueix contra el procés independentista. A parer del magistrat del 13, tots dos acceptaven “plenament” la “possibilitat” que per aconseguir la independència de Catalunya “calguessin actes de violència”, pel fet d’haver d’acudir a la via unilateral.

El 13 cita Molons

L’exsecretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat Antoni Molons ha estat citat a declarar com a investigat el pròxim 16 de maig davant del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona.

El magistrat que instrueix la causa pels preparatius de l’1-O investiga Molons per desobediència i malversació de fons públics en relació a la publicitat institucional del referèndum d’autodeterminació. En concret, per la possibilitat que des de la Generalitat es pagués aquesta publicitat a través de subvencions a Òmnium Cultural.

La Guàrdia Civil va detenir Molons el 15 de març i el va ser deixat en llibertat després que l’alt càrrec es negués a declarar. El cos policial espanyol va escorcollar el domicili de l’aleshores encara secretari de Difusió i el seu despatx oficial al Palau de la Generalitat. El govern espanyol el va destituir l’endemà aprofitant l’aplicació de l’article 155.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona