Política

Els processats en presó al·leguen indefensió al Tribunal Suprem

Els encausats en el cas independentista han començat a presentar els recursos d’apel·lació contra el seu processament a la sala penal del Tribunal Suprem, i tots coincideixen a destacar la “vulneració de drets” provocada per l’instructor Pablo Llarena.

Jordi Pina, defensor de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, insisteix en el recurs que la causa hauria de ser analitzada pel TSJC i no pas pel Suprem, i denuncia que el magistrat Llarena per justificar la seva competència “enriqueix” la seva negativa amb fets i delictes nous i amb l’informe d’Hisenda del ministre Montoro que encara no tenen les defenses. Pina reitera la inexistència de violència i assegura: “El llançar la ciutadania als agents és un relat tergiversat.” L’advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, el penalista Andreu van den Eynde, també és contundent en el seu recurs i recull “els atacs a les defenses”, i que “la rebel·lió s’evapora”, i insta el Suprem a demostrar “si Espanya és una democràcia madura i accepta que un conflicte polític s’ha de resoldre amb mitjans polítics”.

Per la seva part, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha recorregut contra la decisió del jutge Llarena de dividir en dues peces la causa (una pels que són a Espanya i l’altra pels que són a l’exili), a l’entendre que vulnera el dret de defensa dels polítics que continuen a l’Estat espanyol, en no haver pogut interrogar els que són a l’exili, i cita el president Puigdemont. Així ho expressa l’advocada de Forcadell, la penalista Olga Arderiu, en el recurs, on afegeix que la llei no permet la divisió en els processos sumarials, com és aquest. La resta de defenses també s’oposaran a la divisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia