Política

Andreu van den Eynde

Advocat d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Maria Jové i ERC

Un defensor dels drets fonamentals que té ‘flow’

Coordina la defensa jurídica de tots els imputats d’ERC en la causa catalana, i no pas la seva estratègia política, malgrat que li han volgut forçar declaracions en aquest sentit. Andreu van den Eynde (París, 1975) és llicenciat en dret per la Universitat Pompeu Fabra i fa disset anys que exerceix de penalista. S’ha especialitzat en delictes informàtics, amb formació a Europa en la prova electrònica i el ciberdelicte.

A l’inici del procés, amb la defensa de la presidenta del Parlament Carme Forcadell acusada de desobediència al TSJC, Van den Eynde només citava jurisprudència internacional, i va obrir el debat vers la defensa de drets fonamentals, la inviolabilitat dels parlamentaris i el dret a l’autodeterminació. L’advocat Alfred-Maurice de Zayas és el seu mentor. Quan la causa es va dur, amb fòrceps, a l’Audiencia Nacional i al Tribunal Suprem, l’advocat barceloní i la resta de lletrats van haver d’arremangar-se en una instrucció “no ordinària” i amb la limitació del dret de defensa. Amb els empresonaments del novembre passat, Van den Eynde va ampliar l’equip de defensa dels diputats d’ERC i ell va assumir el del vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, als quals visita cada setmana a la presó. En assumir la defensa del secretari general d’Economia, Josep Maria Jové, investigat pel jutjat d’instrucció 13 de Barcelona en la causa de l’1-O, Van den Eynde ha tingut la visió global de la confecció d’informes i testimonis en aquest jutjat, fets per la Guàrdia Civil, i que el jutge Llarena ha adjuntat, sense investigar, a la causa del Tribunal Suprem.

“Tens flow”, li deia la penalista Carla Vall en una piulada recent. Sí, Van den Eynde en té als tribunals i per recomanar Billy Talent i la Fundación Tony Manero alhora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona