Política

Andreu van den Eynde

Advocat d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Maria Jové i ERC

Un defensor dels drets fonamentals que té ‘flow’

Coordina la defensa jurídica de tots els imputats d’ERC en la causa catalana, i no pas la seva estratègia política, malgrat que li han volgut forçar declaracions en aquest sentit. Andreu van den Eynde (París, 1975) és llicenciat en dret per la Universitat Pompeu Fabra i fa disset anys que exerceix de penalista. S’ha especialitzat en delictes informàtics, amb formació a Europa en la prova electrònica i el ciberdelicte.

A l’inici del procés, amb la defensa de la presidenta del Parlament Carme Forcadell acusada de desobediència al TSJC, Van den Eynde només citava jurisprudència internacional, i va obrir el debat vers la defensa de drets fonamentals, la inviolabilitat dels parlamentaris i el dret a l’autodeterminació. L’advocat Alfred-Maurice de Zayas és el seu mentor. Quan la causa es va dur, amb fòrceps, a l’Audiencia Nacional i al Tribunal Suprem, l’advocat barceloní i la resta de lletrats van haver d’arremangar-se en una instrucció “no ordinària” i amb la limitació del dret de defensa. Amb els empresonaments del novembre passat, Van den Eynde va ampliar l’equip de defensa dels diputats d’ERC i ell va assumir el del vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, als quals visita cada setmana a la presó. En assumir la defensa del secretari general d’Economia, Josep Maria Jové, investigat pel jutjat d’instrucció 13 de Barcelona en la causa de l’1-O, Van den Eynde ha tingut la visió global de la confecció d’informes i testimonis en aquest jutjat, fets per la Guàrdia Civil, i que el jutge Llarena ha adjuntat, sense investigar, a la causa del Tribunal Suprem.

“Tens flow”, li deia la penalista Carla Vall en una piulada recent. Sí, Van den Eynde en té als tribunals i per recomanar Billy Talent i la Fundación Tony Manero alhora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia